petek, 24. november 2023

[PL-PKP IC] Uradno: PKP Intercity bo kupil 46 Griffinov

 PKP Intercity je uradno potrdil izbor edine ponudbe Newaga na razpisu za 46 sodobnih lokomotiv, ki lahko v državi pospešijo do 160 km/h. Proizvajalec iz Nowy Sącz bo izdeloval štiriosne lokomotive E4DCU Griffin za PKP Intercity.



– PKP Intercity, vodilni železniški operater na Poljskem, je danes (22. november 2023) objavil izbiro ponudbe družbe Newag SA kot najugodnejše za dobavo 46 električnih lokomotiv E4DCU Griffin. Sodobna vozila z visoko stopnjo razpoložljivosti bodo obogatila floto PKP Intercity in potnikom zagotovila udobno in varno potovanje, so zapisali v tiskovni službi Newaga. – Lokomotive E4DCU Griffin (...) so pripravljene izpolnjevati najvišje standarde varnosti, energetske učinkovitosti in potovalnega udobja – dodaja.

– Ponosni smo na zaupanje, ki nam ga je izkazal PKP Intercity. Lokomotive Griffin so rezultat naše nenehne inovativnosti in predanosti razvoju železniškega prometa.
Veseli smo, da bomo sodelovali pri zagotavljanju sodobnih rešitev za potnike, je dejal Zbigniew Konieczek, predsednik Newaga. 

Več o razpisu za iskanje zamenjave za ostarele lokomotive EP09.  Zanimivo je, da je ponudba v proračunu prevoznika. 

o še enem spektakularnem uspehu Newaga, povezanem z pridobitvijo naročila za lokomotive pri Akiemu .