sobota, 14. september 2024

[SWE-GC] Green Cargo ; naložba v več odhodov in krajše dobavne roke

 Green Cargo vlaga v bolj robustno in zanesljivo omrežje za leto 2025. Začenši s prestavitvijo voznega reda leta 2025 bo novo omrežje omogočilo krajše dobavne roke, pogostejše odhode, manjšo dovzetnost za motnje in izboljšano točnost, kar bo ustvarilo večjo vrednost za podjetje stranke. V novem omrežju bo promet okrepljen na koridorjih, kjer potekajo glavni tovorni tokovi.



Novo omrežje se osredotoča na koridorje, kjer ima Green Cargo že velike količine blokovnih vlakov, posameznih vagonov in intermodalnega transporta. Z okrepitvijo prometa na glavnih koridorjih lahko povečamo frekvenco in zmogljivost ter hkrati zmanjšamo občutljivost na motnje. Eden od pomembnih ukrepov za skrajšanje dobavnih časov in izboljšanje točnosti je racionalizacija ranžiranja na manj lokacij in zmanjšanje ročnega ravnanja.

Ta prehod pomeni, da se bo potreba po virih na nekaterih lokacijah zmanjšala, na drugih pa povečala. To na primer pomeni, da bo ranžiranje v Ångeju prenehalo in se bo prilagodilo v Sävenäsu, medtem ko bodo Gävle, Sundsvall in Helsingborg opazili rast.

Max Knagge, vodja trženja in prodaje pri Green Cargo, pravi:  »Skupna potreba vseh naših strank je zanesljivost. Njihove potrebe po zmogljivosti in dobavnih rokih se lahko razlikujejo, vendar z novim omrežjem dosegamo robustnejši in zanesljivejši promet, kjer lahko tudi fleksibilno zadovoljimo različne potrebe strank po zmogljivosti in dobavnih rokih, lahko ponudimo večjo pogostost in točnost, hkrati pa okrepimo naš položaj privlačnega logističnega partnerja z več odhodi, manj ranžirnih operacij in krajšimi dobavne roke, zmanjšujemo dovzetnost za motnje, hkrati pa ohranjamo prilagodljivost in dobro zmogljivost."