sobota, 7. september 2024

[AMERICA-EUROPE] Prvo na svetu: povezovanje prehodov s pritiskom na gumb

 Skupina HÜBNER se ukvarja z razvojem nove sistemske rešitve, ki omogoča popolnoma avtomatizirano spajanje in odklapljanje sistemov prehodov. Novi sistem HÜBNER AutoCouple System obljublja, da bo delovanje potniških vlakov naredilo bolj prilagodljivo, učinkovitejše in stroškovno učinkovitejše. Revolucionarna rešitev bo prvič predstavljena na InnoTrans.


Sistem HÜBNER AutoCouple je namenjen uporabi v potniških vlakih, zlasti v metroju, in ga je mogoče vključiti v nove modele za skoraj vse vrste vozil. Možna je tudi naknadna vgradnja sistema za obstoječe vozne parke. Skupina HÜBNER se trenutno pogovarja s prvimi zainteresiranimi operaterji v Severni Ameriki o prevzemu sistema.

Avtomatizirana rešitev za zamenjavo ročnih postopkov spajanja

Doslej je priklop in odklop vagonov praviloma trajal pol ure, poleg strojevodje pa morata dva zaposlena ročno ločiti ali povezati sisteme prehodov. Zaradi varnosti mora biti celoten vlak med celotnim postopkom spenjanja ali odpenjanja odklopljen od napajanja. 

Skupina HÜBNER načrtuje, da bo z novim sistemom samodejnega povezovanja prehodov operaterjem omogočila popolnoma samodejni sistem za upravljanje tega procesa za učinkovitejše, priročnejše in varnejše delovanje. To bo omogočilo tudi večjo obratovalno zanesljivost storitev vlakov. Upravljavci bi morali imeti možnost, da hitro in prožno prilagodijo svoje zmogljivosti vlakov za izpolnjevanje trenutnih zahtev glede zmogljivosti.

Z novim sistemom osebje ne bi bilo potrebno na tirih za opravljanje nalog pripenjanja in odpenjanja, kar zmanjša tveganje nesreč. Novi sistem je tudi izjemno robusten in trpežen ter naj bi v prihodnosti olajšal prenos energije in podatkov iz enega vagona v drugega.