torek, 10. september 2024

[ITA/FRA-TI/SNCF] Novi vlak Nica – Milano se kljub vsemu ne bo ustavil v Monaku

 Trenitalia je namignila tudi na skorajšnji nov vlak iz Nice v Torino.



V začetku julija je Treni Turistici Italiani, hčerinska družba Trenitalie (italijanske železniške družbe), napovedala vrnitev linije Nica – Milano s postanki v Monaku, Ventimiglii, Alassiu, Genovi in ​​Pavii. V staromodnem stilu z vagon restavracijo in kabinami za 4 ali 6 potnikov bo vlak od 3. avgusta povezoval italijansko poslovno prestolnico s prestolnico francoske riviere.

Monaške oblasti pa niso privolile v ustavitev vlaka v kneževini, saj so dizelske lokomotive na monaški železniški postaji prepovedane. Vendar nam je izvršni direktor FS Treni Turistici Italiani Luigi Cantamessa povedal, da bo od naslednjega leta nova lokomotiva električna in se bo lahko ustavila v Monaku.

Povratne vožnje, samo ob vikendih

Konec tedna v avgustu bo novi vlak potnike iz Nice v Milano pripeljal v 6,5 ure. Direkten, udoben vlak diši po »italijanskem dobrem okusu«,   kot se je izrazil Luigi Cantamessa na tiskovni konferenci ob predstavitvi nove storitve.

Z enim povratnim prevozom na dan in samo ob koncu tedna bo lepo imenovana "Espresso Riviera" iz Nice odplula ob 17.12, s prihodom v Milano ob 23.40. Iz Milana bo krenila ob 7.35 in prispela v Nico ob 13.15.

Potnike bodo na krovu razvajali. Kabine ponujajo vrhunsko razkošje, s širokimi, udobnimi sedeži v staromodnih kabinah za 4 ali 6 oseb, vagon restavracijo in vagon bar z več kot ugodnimi cenami. Pričakujte, da boste plačali 1,50 evra za kavo ali 2 evra za kapučino in ne veliko več za kozarec vina. Kakšen boljši način za potnike, da se sprostijo in uživajo v čudoviti sredozemski pokrajini, ki je na voljo.

»Prototip«, ki naj postane trajen

Nova storitev, ki bo delovala samo en mesec, je namenjena testiranju trga, preden se bo razširila naslednje leto. "To je prototip," je dejal Luigi Cantamessa v odgovoru na vprašanje novinarja. Pomanjkanje voznega parka prav tako ovira ambicije Trenitalie, vendar družba upa, da bo od naslednjega leta zagotavljala dnevno storitev na liniji Nica-Milano. Obnova vlaka že poteka.

Italijanski železniški prevoznik se pri tem ne namerava ustaviti. Medtem ko upa, da bo proga Nica-Milano postala trajna v naslednjih nekaj letih, želi od naslednjega leta uvesti tudi novo storitev Nica-Torino prek Cunea.

Vstopnice se začnejo pri 54,50 € in jih lahko rezervirate na treni turistici italiani ali Trenitalia France.