torek, 17. september 2024

[AT- WIEN Metro] Protipoplavna varnost: Nadaljnja omejitev obratovanja na U6, U4, U3 in U2

 Zaradi trenutnih vremenskih razmer še vedno veljajo omejitve na podzemnih linijah U6, U4, U3 in U2. Naši sodelavci se neutrudno trudijo zagotoviti varno delovanje. Vse informacije o alternativnih poteh najdete v aplikaciji WienMobil in na spletu pod informacijami o obratovanju.



Vodostaj reke Dunaj se je čez noč znižal, a je znova začelo deževati, tako da bi lahko gladina hitro spet narasla. Podobno sliko lahko vidimo na kanalu Donave. Wiener Linien mora zato še naprej izvajati celovite zaščitne ukrepe na različnih linijah podzemne železnice. Prizadete proge podzemne železnice so zaščitene pred vdorom vode z zapornimi tramovi in ​​vrečami peska, delovanje podzemne železnice pa je treba delno ustaviti. 

Omejitve delovanja podzemne železnice

U4 lahko vozi le med Heiligenstadtom in Friedensbrückejem, U6 še naprej vozi med Floridsdorfom in Westbahnhofom ter postajama Meidling in Siebenhirten. Na U3 je prišlo do nekoliko pozitivnega razvoja , zdaj lahko vozi med Ottakringom in Schlachthausgasse, vendar so operacije do Simmeringa še vedno prekinjene. U2 vozi le med Seestadtom in Taborstrasse .

Če je mogoče, preklopite na druge linije

Wiener Linien trenutno ne pričakuje rednih obratov pred sredo. Razmere ostajajo napete in nadaljnjega gibanja vodostajev ni mogoče predvideti. Takoj, ko vodostaj vzdržno upade, se lahko začnejo dela za razgradnjo protipoplavnih ukrepov, ki lahko trajajo do 12 ur. Če je mogoče, preklopite na druge linije in načrtujte daljši čas potovanja.

Progi  40  in  41  trenutno ne moreta voziti med postajama Gersthof in Währinger Straße, Volksoper (U) zaradi poškodbe tira na Gentzgasse; trenutno sta speljani čez traso proge  42  .