sreda, 4. september 2024

[SIEMENS] Alpha Trains razširi floto z do 70 novimi Vectroni

 

  • Okvirna pogodba za 70 lokomotiv, vključno z začetnim naročilom za 35 lokomotiv
  • Več različic, vključno z Vectron Multi-System in Vectron Dual Mode
  • Vključuje prve Vectrone za Francijo
  • Podaljšanje obstoječe storitvene pogodbe za vzdrževanje v Belgiji in Franciji
   Foto; Google

Antwerpen, 2. september 2024 – Alpha Trains, največji zasebni najemodajalec tirnega voznega parka v celinski Evropi, s ponosom napoveduje razširitev svoje flote za do 70 lokomotiv Vectron.

Alpha Trains in Siemens Mobility sta julija 2024 podpisala okvirno pogodbo za dobavo do 70 lokomotiv Vectron, vključno z začetnim naročilom za 35 lokomotiv. Okvirni sporazum predvideva zagotavljanje več variant lokomotiv Vectron, vključno z večsistemskimi in dvojnimi enotami.

Nove lokomotive Vectron imajo največjo moč do 6,4 megavata in najvišjo hitrost do 200 km/h. Dopolnjujejo obstoječi vozni park Alpha Trains modelov Vectron MS, AC in Vectron Dual Mode. Vectrone bodo izdelovali v tovarni Siemens Mobility v Münchnu-Allachu, prva dobava pa se pričakuje proti koncu leta 2026.

Naročilo vključuje dobavo prvih večsistemskih lokomotiv Vectron za Francijo, ki lahko delujejo na koridorju sever-jug čez Nemčijo, Avstrijo, Švico, Italijo, Belgijo, Nizozemsko, Francijo in opcijsko Luksemburg.

Poleg tega je bila pogodba o storitvah, ki sta jo leta 2023 podpisala Alpha Trains in Siemens Mobility, spremenjena tako, da zajema vzdrževanje na novo naročenega voznega parka tudi v Belgiji in Franciji.

Ta odločitev poudarja zavezo Alpha Trains, da razširi svojo prisotnost na francoskem trgu in spodbuja trajnostne transportne rešitve po vsej Evropi.

»Zelo smo veseli, da lahko ponovno povečamo svojo floto lokomotiv Vectron in dodatno okrepimo naš tržni položaj, zlasti na francoskem trgu. Naši obstoječi in novi kupci povprašujejo po učinkovitih in najsodobnejših večsistemskih lokomotivah. S tem najnovejšim naročilom lahko našim strankam zagotovimo najvišjo možno operativno prilagodljivost na vseh svojih poteh s preverjeno in zelo razpoložljivo platformo.« je dejal Vincent Pouyet, generalni direktor oddelka za lokomotive družbe Alpha Trains.

"Veseli smo, da nadaljujemo naše uspešno partnerstvo z Alpha Trains in z veseljem podpiramo širitev njihove flote z našimi lokomotivami Vectron. Vključitev naših večsistemskih in dvomodnih različic v okvirni sporazum odraža našo zavezanost, da Alpha Trains in njihovim strankam zagotovimo najbolj vsestranske in učinkovite rešitve za njihove železniške dejavnosti. Še posebej smo ponosni, da smo za Francijo dostavili prve večsistemske lokomotive, ki dokazujejo svoje zmogljivosti v smislu moči, hitrosti in čezmejnih operacij. Ta mejnik ne bo samo povečal Usposablja obstoječo floto, vendar ima tudi pomembno vlogo pri napredku trajnostnega transporta po vsej Evropi,« je dejal Albrecht Neumann, izvršni direktor Rolling Stock Siemens Mobility.


O vlakih Alpha

Alpha Trains je vodilni zasebni najemodajalec tirnih vozil v celinski Evropi. Skupaj 140 zaposlenih iz 19 držav dela v pisarnah v Luksemburgu, Antwerpnu, Kölnu, Madridu, Parizu in Varšavi. Alpha Trains ima v lasti več kot 1.000 lokomotiv in potniških vlakov ter ponuja prilagojene rešitve lizinga, celovito znanje in izkušnje pri vzdrževanju in popravilih vozil ter dolgoletne izkušnje pri financiranju novogradenj. Vozni parki Alpha Trains so v uporabi pri številnih javnih in zasebnih operaterjih v 22 evropskih državah. Delničarji Alpha Trains so APG, Arcus European Trains, PGGM in Swiss Life.

O Siemens Mobility

Siemens Mobility je družba, ki jo ločeno upravlja Siemens AG. Kot vodilni na področju inteligentnih transportnih rešitev že več kot 175 let Siemens Mobility nenehno inovira svoj portfelj. Njegova glavna področja vključujejo tirna vozila, avtomatizacijo in elektrifikacijo železnic, obsežen portfelj programske opreme, sisteme na ključ in povezane storitve. Z digitalnimi izdelki in rešitvami Siemens Mobility omogoča operaterjem mobilnosti po vsem svetu, da naredijo infrastrukturo inteligentno, trajnostno povečajo vrednost v celotnem življenjskem ciklu, izboljšajo izkušnjo potnikov in zagotovijo razpoložljivost. V poslovnem letu 2023, ki se je končalo 30. septembra 2023, je Siemens Mobility zabeležil prihodke v višini 10,5 milijarde evrov in zaposloval približno 39.800 ljudi po vsem svetu.