sobota, 26. marec 2022

[H- MAV START] MAV-START nakup lahko razširite s 115 novimi lokomotivi

 Postajo za vozila MAV-START lahko razširite s 115 novimi lokomotivi



Posledično je bil zaključen postopek javnega naročila za nakup 115 lokomotivih vozil. V nadaljevanju je MÁV-START z zmagovalcem podpisal okvirni sporazum, da se 40 let staro vlečno vozilo obnovi z nakupom 90 dva za 15+25kV in 25 treh za 3+15+25kV električnih Lokomotiv.
Za MÁV-START je izjemno pomembno, da svojim potnikom služi po vedno višjem standardu. Zahvaljujoč razvoju lahko železniško podjetje pridobi vozila, ki so sodobnejša in bolj primerna okoljskim zahtevam. Z novimi, visoko zmogljivimi skuterji, kot prvo, staro serijo V43 (431) zamenjajo lokomotivi motorji z največjo hitrostjo 120 km/h Nova vozila morajo biti sposobna 200 km/h in bodo imela boljši vpliv na porabo energije. Novi tramvajski motorji se bodo uporabljali za obnovo IC storitev in širjenje IC+ storitev.
Okvirni sporazum je podpisal M V-START z zmagovalcem odprtega postopka javnega naročanja, Siemens Mobility Kft. in SiemensMobility Austria GmbH. Zmagovalni ponudnik je kot rezultat tekmovanja podal končno ponudbo ugodnejšo od cenjene vrednosti.