sreda, 2. februar 2022

[CZ-RGJ] Z vlakom iz Poljske na Hrvaško

 Prevoznik je septembra 2021 na Uradu za železniški promet oddal vlogo za odprtje te proge. Zdaj je urad za železniški promet za to izdal dovoljenje, ki velja od 15. junija 2022 do 26. septembra 2026. Kot smo že pisali, vozovnic ne boste mogli kupiti na domači progi, temveč le izven Poljske ..


 
Načrte prekrižajo pandemija in nenehne spremembe omejitev potovanj. Ampak ne samo. - Odločitev o odprtem dostopu je le upravna formalnost, ki jo je treba izpolniti, da se nadaljuje v naslednjo fazo priprav. Šele po pridobitvi odločbe lahko prevoznik začne s kakršnimi koli aktivnostmi v zvezi z zagonom nove železniške povezave, vključno z oceno lastnih pogojev obratovanja, pravi Michał Plaza, vodja RegioJeta. 


- Glede na to, da je pomanjkanje odločbe onemogočalo predhodno prijavo na infrastrukturo, je lahko pridobitev ugodnega slota za RegioJet v trenutnem voznem redu izjemno težavna, - priznava Plaza. 

Čehi imajo radi izlete z vlakom na Hrvaško


Po urniku,ki smo ga že objavili , bo začel tečaj v Krakovu ob 15.30 in preko Katowice (odhod ob 16.28), Tychy, Rybnik, Wodzisław Śląski, Ostaw, Hranica na Morawa, Przerów, Otrokowice, Brzecław, Dunaj, Wiener Neustadt, Gradec, Zagreb bodo dosegli Ogulin. Tukaj bo odklopljen. En del bo šel v Split (prihod ob 12.21), drugi na Reko (prihod ob 8.36). Vlak bo sestavljen iz 7 do 15 vagonov s prostori za sedenje in ležanje. Povratek iz Splita je predviden ob 15.30 (iz Reke ob 18.35). Koliko parov vlakov bodo speljali na teden, še ni znano.