torek, 17. maj 2022

[ALSTOM] Alstom bo na Švedsko dostavil 25 hitrih vlakov

 6. april 2022 – Alstom, svetovni vodilni na področju pametne in trajnostne mobilnosti, je s švedskim nacionalnim železniškim operaterjem SJ podpisal zgodovinski sporazum o dobavi 25 električnih hitrih vlakov Zefiro Express z možnostjo 15 dodatnih vlakov. Pogodba za prvo trdno naročilo je ocenjena na okoli 650 milijonov evrov.



Novi vlaki bodo dejansko najhitrejši na Švedskem doslej, saj bodo lahko vozili pri največji hitrosti 250 km/h. Prvi vlak je predviden za dobavo leta 2026.

»Alstom je izjemno ponosen, da dostavlja te nove hitre vlake v SJ. To je zgodovinski sporazum, ki bo spremenil način potovanja potnikov po državi. Zaradi skrbi glede podnebnih sprememb je železnica za visoke hitrosti glavna alternativa letalskemu potovanju. To je udobno, priročno in zdaj zelo hitro. To je trend, ki ga vidimo povsod, Alstom pa je vodilni na tem področju z izkušnjami iz več projektov vlakov za visoke hitrosti po vsem svetu. SJ se zahvaljujemo za njihovo nadaljnje zaupanje v nas,« pravi Rob Whyte, generalni direktor Alstom Nordics.


  • Prvo trdno naročilo 25 najsodobnejših električnih hitrih vlakov Zefiro Express v vrednosti približno 650 milijonov evrov

  • Vlaki, ki vozijo do 250 km/h, bodo pomagali postaviti železnico kot alternativo letalskemu potovanju