torek, 10. maj 2022

[ALSTOM] Vlaki za visoke in zelo visoke hitrosti

 Alstomova ponudba vlakov za visoke in zelo visoke hitrosti Avelia pokriva največje delovne hitrosti med 200 km/h in 350 km/h. Modeli so lahko enonadstropni ali dvonadstropni ter z ali brez nagibne tehnologije. Rešitve Avelia so z velikim portfeljem največja ponudba na trgu za visoke in zelo hitre rešitve.



Prilagojeno potrebam

S ponudbo Avelia imajo operaterji in potniki vlak, ki natančno ustreza njihovim zahtevam, vse skupaj pa podpirajo dolgoletne izkušnje in preverjena tehnologija.


Vlake Avelia je mogoče prilagoditi različnim tirnim širinam, napajalnikom, širini karoserije in potniškemu kapacitetu, s popolno izbiro notranjosti, naklona sedežev in ambientov.

Vlaki Avelia so seveda skladni z lokalnimi in mednarodnimi predpisi (TSI). Ko vozijo po Evropi, imajo vlaki vgrajeno signalno tehnologijo ERTMS in lahko delujejo na štiri različne napetosti vlečne moči.


Udobje za vse potnike

Paleta rešitev Avelia vsem kategorijam potnikov ponuja popolno potovanje. Kočije so lahko izdelane v standardni, prvorazredni in poslovni različici, z možnostmi za otroške prostore, trgovine, vagone restavracije ali kuhinje. Upravljanje klime je učinkovito tudi v najzahtevnejših zimskih okoljih. Potniki lahko uživajo tudi v storitvah, kot so na vozilu Wi-Fi, električne vtičnice in nagibni sedeži z individualnimi bralnimi lučmi ali prilagodljivi prtljažniki za smuči, kolesa in veliko prtljago .


Prednosti Tiltronixa

Ena izmed najbolj značilnih lastnosti Avelia Pendolino in Avelia Liberty, Tiltronix, omogoča, da se vlaki nagnejo v ovinek do 8 stopinj. Tehnologija nagibanja omogoča 30 % višje hitrosti v ovinkih, kar ima za posledico krajše čase vožnje na obstoječih konvencionalnih omrežjih z minimalnimi novimi naložbami v infrastrukturo. Tehnologija nagibanja prav tako zmanjšuje izgube energije, saj je pred ovinki potrebno manj zaviranja.


Nižji stroški na potnika

Z zgibno arhitekturo, ki zahteva manj podstavnih vozičkov, je vlak lažji. Poraba energije na vlak je tako nižja, kar zmanjšuje obratovalne stroške.

Z ostrim očesom na daljši rok so Alstomovi inženirji zasnovali vlake Avelia tako, da so v njihovem življenjskem ciklu cenejše. Dejavniki vzdrževanja so vključeni v fazi načrtovanja vlakov, da se zagotovi zanesljivost in enostavnost vzdrževanja v prihodnosti, stroški pa se dodatno znižajo za 10 % z uporabo tehnik napovednega vzdrževanja.