sobota, 10. junij 2017

[ HR - HŽ ] Železnice Infrastruktura začenja javnih naročil v vrednosti 510 milijonov kun

Realizacija projekta modernizacije in elektrifikacije hitrih vlakov bo 50 odstotkov, in potuje 30 odstotkov manj časa za premikanje zalog.

Železnice Infrastruktura začela naročila javnih gradenj za modernizacijo in elektrifikacijo železniške proge na odseku Zaprešić - Zabok, vredno 510 milijonov kun oziroma približno 70 milijonov, poroča petek od infrastrukturo železnic. 
Pokličite naročila javnih del bo objavljen v evropskem javnem naročanju (EPPC) in Uradnega lista Evropske unije, je dejal v izjavi.
Vlada je aprila sprejela sklep o financiranju projekta "Modernizacija in elektrifikacijo železniške proge Zaprešić - Zabok", ki določa sredstva za financiranje upravičenih stroškov projekta, ocenjene v višini 80,8 milijona evrov ali 614 390 000 kun (brez DDV) in ki bo zagotovilo ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo, s pozitivnim zaključkom celotnega postopka za dodelitev sredstev EU.

Odločitev Tom vlada Železnice infrastrukture, da se zagotovi nemoteno izvajanje projekta v skladu s terminskim planom in odstraniti morebitne ovire za sprejemanje odločitev o izbiri postopka oddaje javnega naročila, kot je ovir za podpis pogodb z izbranimi ponudniki.

Projekt namerava financirati obdobje treh let od pogodbe, in podjetje Železnice infrastruktura zagotavlja sredstva za plačilo davka na dodano vrednost in sredstva za neupravičene stroške, povezane z izvajanjem projekta. Sredstva za financiranje upravičenih stroškov projekta so načrtovane v hrvaški državni proračun za 2017 in napovedi za 2018 in 2019. 


Železniška proga Zaprešić - Zabok, skupna dolžina 24 kilometrov, je značilna izredno visoka stopnja poslabšanja. Največja omejitev hitrosti na odseku se je zmanjšal s 100 na 60 kilometrov na uro na delu železniške proge Zaprešić - Veliko Trgovišće ali 40 kilometrov na uro iz Velike Trgovišće in Zabok.
Realizacija projekta modernizacije in elektrifikacije hitrih vlakov bo 50 odstotkov, in potuje 30 odstotkov manj časa za premikanje zalog med Zaprešić in Zabok.