četrtek, 15. junij 2017

[ CZ - ČD ]Železnice podpisala pogodbo o Vectron, rose je cena v primerjavi s pričakovanji

Čeških železnic izpolnila svoj dolgoročni načrt za razširitev flote lokomotiv na modernih strojih.



Pozno prejšnji teden podpisala pogodbo z podružnica nemške družbe Evropske Lokomotiva Leasing (Ell) v najem desetih Stroje Siemens Vectron deset let. 
Sklenitev pogodbe odobril v začetku maja usmerjevalni odbor čeških železnic , sledenje podatkov, vendar ni bilo objavljeno, kot je bilo pričakovano, ali v prihajajo z rezultati natečaja so bila postavljena.
Cena presega prvotna pričakovanja skladbe. Pogodba, vključno z vzdrževanjem na 60 milijonov evrov brez DDV, torej ekvivalent skoraj 1,6 milijarde. Ko objavlja razpisno prevoznika, medtem ko štetje znesek 48 milijonov evrov brez DDV (okoli 1,3 milijarde evrov).
Vseh deset lokomotive morajo imeti podjetje ima na voljo v sedmih mesecih od podpisa, naj bi se večina strojev vseeno prevzel novembra.
Od decembra, želijo Vectron skladbe, ki so narejeni za hitrost 200 kilometrov na uro, razporedi po pogodbi z Deutsche Bahn na progi Praga - Berlin - Hamburg. Železnice medtem ko zagovarja izračune cen, po katerih, zahvaljujoč sporazumu z najemom Nemci gospodarsko vredno.
Prvotno načrtovano za Hamburg z Emil Zátopek lokomotiv iz Škoda promet (E.lok 371/372)  vendar so imeli težave z nemškimi oblastmi in še ne more iti v nemški stezi s polno hitrostjo. Vzletno-pristajalne steze je tako razporejeno, med drugim za izražanje v Avstriji.

Čeških železnic skupina že ima izkušnje simensovskými Vectron. Lansko leto, pet od njih kupil CD Cargo za 20 milijonov evrov (540 milijonov dolarjev), je kupil tri več letos. Vectron uporablja doma RegioJet na primer, ki je prav tako v zakupu od ZPTJ, ki je eden od največjih lokomotiva lizinških družb v Evropi.