petek, 9. junij 2017

[ SLO - SŽ ] Novosti poletnega voznega reda

Notranji promet
Nočni vlak med Ljubljano in Mariborom 
Od 11. junija do 24. septembra bo med Ljubljano in Mariborom vozil dodatni nočni vlak. Vlak bo iz Ljubljane odpeljal ob 0.45 in prispel  v Maribor ob 3.01. Iz Maribora pa bo odpeljal ob 1.15 in pripeljal v Ljubljano ob 3.34.

Kopalni vlak med Mariborom in Koprom
Od 24. junija do 27. avgusta bo med Mariborom in Koprom vsak dan vozil kopalni vlak. Iz Maribora bo odpeljal ob 3.35 in prispel v Koper ob 8.40.  Iz Kopra se bo vlak vsak dan vračal ob 20.15 in prispel v Maribor ob 1.14.
Ob sobotah na Koroški progi spet potniški vlaki: več prostora za prevoz koles na vlakih
Med Mariborom in Prevaljami bodo ob sobotah od 24. junija do 2. septembra vozili štirje potniški vlaki. Več  možnosti  je zagotovljenih tudi  za prevoz koles na vlakih. Vse vlakovne (dizelmotorne) garniture so pripravljene za prevoz do 20 koles.  Tako imajo kolesarji več možnosti za kolesarjenje in odkrivanje koroških turističnih biserov in znamenitosti, ne le ob koncih tedna, ampak skozi ves teden. 

Zaradi železniškega potniškega prometa ob sobotah na Koroški progi opozarjamo, naj se udeleženci v prometu, prilagodijo novonastalim razmeram ter pazljivo in preudarno prečkajo železniško progo. 
Več informacij je na voljo na spletni strani Slovenskih železnic - www.slo-zeleznice.si.
Mednarodni promet
Nočni vlak med Budimpešto in Koprom
Poleg  rednih dnevnih vlakov med Ljubljano in Budimpešto bo med  24. junijem in  26. avgustom, prek Hodoša, vozil še  dodatni nočni  vlak na relaciji Koper  - Ljubljana - Budimpešta  - Ljubljana -Koper. Iz Kopra bo odpeljal ob 20.15, iz Ljubljane ob 00.15, iz Celja ob 01.33, in prispel v Budimpešto ob 8.29. Iz Budimpešte bo odpeljal ob 20.30 in prispel v Celje ob 4.33, v Ljubljano ob 6.01 ter v Koper ob 8.40. Več o ponudbi - Madžarska.

Nočni vlak v Beograd
Poleg dnevnega vlaka med Ljubljano in Beogradom bo med 27. junijem in 10. septembrom, vozil dodatni nočni vlak, ki bo imel tudi vagon z ležalniki. Vlak bo vozil ob ponedeljkih, sredah in petkih med Ljubljano in Beogradom  ter ob torkih, četrtkih in nedeljah med Beogradom in Ljubljano. Cena dodatka za ležalnik  je  14,00 evrov.  Z nakupom dodatka za ležalnik potniku pripada tudi  ustekleničena  mineralna voda, topel napitek (kava ali čaj) ter rogljiček. Več o ponudbi - Srbija.
Več informacij o voznih redih in posameznih ponudbah lahko dobite v Infocentrih na železniških postajah v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru, na mednarodnih potniških blagajnah in na spletni strani www.slo-zeleznice.si.