sreda, 7. junij 2017

[ GER - DB ] DB Regio izbran za operacijski pogodbo Rhein-Neckar

NEMČIJA: Baden-Württemberg je Ministrstvo za promet in Rhein-Neckar in Rheinland-Pfalz Süd prometni organi so skupaj izbrali DB Regio kot prednostni ponudnik za operacijski pogodbo S-Bahn Rhein-Neckar (Netz 6b).

Pogodba zajema delovanje storitev potniškega prometa na progah v Baden-Württembergu in južni Hessen od 13. decembra 2020. Mannheim - Mainz pot v Rheinland-Pfalz bodo vključeni od 12. decembra 2021, pri čemer je v pogodbi, ki teče na 2034 do skupno 6.03 milijon vlak-km / leto na petih progah:
  • S5: (Mannheim Hbf -) Heidelberg Hbf - Meckesheim - Aglasterhausen / Eppingen / Bad Rappenau;
  • S6: (Wiesbaden Hbf -) Mainz Hbf - Worms Hbf - Mannheim Hbf - Bensheim;
  • S8: Mannheim Hbf - Graben-Neudorf - Karlsruhe Hbf;
  • S9: Mannheim Hbf za bruto Rohrheim in Mannheim-Waldhof;
  • Murgtäler Radexpress: Mannheim Hbf - Karlsruhe Hbf - Rastatt - Forbach (Schwarzw) - Baiersbronn.
Storitve bo deloval z novimi Siemens Mireo električnih več-enot, ki bodo ponudili dostop na ravni od 760 mm visoke platforme in brezplačen wi-fi.
"Potniki v metropolitanske regije Rhein-Neckar lahko veselijo novega voznega parka in izboljšano časovni razpored z dosledno polurno delo na skoraj vseh progah", je povedal minister za promet Winfried Hermann, ko je bil prednostni ponudnik napovedala junija 2. Dejal ponudba je pokazala, da je "Baden-Württemberg modelu", kjer je vozni park, nabavljeno s strani upravljavca, kot se prodaja na deželo in v zakup, da "je privedlo do večje konkurence in bolj ugodnimi pogoji."