četrtek, 20. oktober 2016

[ SLO/HR/SRB - Đuro Đaković ] Svetovni železniški tovorni novice

Đuro Đakovi ć Specijalna Vozila podpisala · pogodbo € 7 2m na 3. oktober, ki zajema dobavo dodatnih vagonov Zacns kalcijev cisternah karbonat do francoskega kupca v prvi polovici leta 2017.

Avstralski operater SCT Logistika tekel svoj prvi "uradni" vlak iz NEW $ 18m Logic Intermodalni Terminal na Wodonga v severni Victoria 13. oktobra, pred formalno otvoritev, ki je načrtovana za januar 2017
V prometni ministri nemških držav Severnega Porenja-Vestfalije Hessen, Baden-Württemberg, Brandenburg in Saška-Anhalt sta pozvala zvezno vlado, naj izvajajo ukrepe, ki so potrebni, da se omogoči upreti operaciji 740 m freighttrains . 
Kazahstana KTZ Express in COALCO Rusije sta podpisala pogodbo za projektiranje in izgradnjo € 151m Centralny suhoy vrat tovorni terminal v bližini moskovskega letališča je Domodedovo in avtocestno omrežje.To naj bi odprli leta 2019, z začetno prometom 150 000 TEU / leto poveča za 400 000 TEU leta 2024.
Latvijski nacionalni železniški LDZ, njen tovor poslovnega LDZ Cargo Lo g istika, ruski, Belorusije in Kazahstana skupno podjetje United Transport in logistika in beloruščina logistično podjetje BTLC so se dogovorili, enotno tarifo za prevoz tovora iz kitajske meje na latvijskih pristanišč Riga, Ventspils in Liepaja.LDZ ponuja tudi enotno tarifo za prevoz do Skandinavije.
Nacionalni železnice v Kazahstan, Azerbajdžan in Gruzija sta podpisala memorandum o združenju za ugotovitev temelji Astana International Association of Trans-kaspijske mednarodnem prevozu , katerega namen bo, da bi pritegnili tovornega prometa na mednarodnih progah preko Kaspijskega morja. Azerbajdžan železnice je odprla pisarno tudi v Astani.
Notranji železniški LDZ je bil imenovan za vodenje načrte Latvije za privabljanje Kitajska - Skandinavijatovora s svojimi baltskih pristanišč, po podpisu memoranduma o soglasju o sodelovanju na prejšnji mesec, ki ga minister za promet Uldisa AUGULISA in Erich Staake, direktor nemškega celinsko pristanišče operaterja Duisport .
Panama City Port Authority v ameriški zvezni državi Florida je imenoval Genesee in Wyoming je Bay Line Railroad delovati transloading objekt v pristanišča intermodalnega distribucijski center, kjer se bodo v razsutem stanju pošiljke, ki prispejo po železnici prenese na cesto za končnih 25 km do pristanišča. The Line Choice Terminal Bay naj bi začela delovati v novembru, z 20-vagona dvorišču, skladiščenje, FedEx Ground distribucijski center in prostor za industrijski razvoj.