sobota, 1. oktober 2016

[ FI - RUS / VR - RŽD ] Cilj operaterja koristi od Finska - Rusija liberalizacijo tovornega

EUROPE: Pred pričakovane neposredne ratifikacijo dvostranskega sporazuma o liberalizaciji trga za čezmejno železniški tovorni promet med Finsko in Rusijo, Nurminen Logistics Group Finske in Rusije Rustranscom so napovedale oblikovanje NR železniškem kot družba v skupni lasti za ravnanje mednarodni promet .

Nurminen je dejal konec monopola nacionalnega operaterja VR o prometu z Rusijo bi bilo "znatno" spremembe, saj to predstavlja približno tretjino ocenjena € 450m finskega železniškega tovornega prometa.
Sporazum med Finsko in Rusijo bi omogočilo železniško prevozno podjetje v evropskem gospodarskem prostoru za delovanje čezmejnih storitev na finskem omrežju. Vendar pa ne bi odprla ruski domači trg za gospodarske subjekte EU, ali odpreti finski trg ruskih operaterjev.
Rustranscom ima floto več kot 44 000 vagonov in je aktivna v železniškem prevozu gozdnih in kmetijskih proizvodov. NR Rail namerava vlagati v sodobne lokomotive v drugi polovici leta 2017, kar bi NURMINEN logistiko omogočilo ponuditi celovite storitve prevoza blaga, vagonov, terminalov in špedicijskih storitev na mejnih prehodih Imatra, Niirala in Vainikkala.
"Nurminen Logistika in Rustranscom se določijo operaterji industrije, tako s podjetji, ki ponujajo veliko izkušenj in znanja na svojem področju," je dejal Olli Pohjanvirta, predsednik NURMINEN Rail. "Z ustanovitvijo NR Rail, bomo lahko za izboljšanje naše poslovanje na vzhodni meji. Ta ponuja obilo novih možnosti za finskega logistični industriji. NR Rail je nastavljen, da je velik igralec na tem področju ".