četrtek, 1. avgust 2024

[SIEMENS-InnoTrans 2024] Siemens Mobility pri InnoTrans

 Na sejmu InnoTrans 2024 bo Siemens Mobility predstavil svoj ogromen potencial železniške industrije. Podjetje bo med drugim predstavilo svoj prilagojeni portfelj komponent za proizvajalce vlakov, pri čemer bo predstavilo najnovejši razvoj na ločeni stojnici v hali 27, na stojnici 220. Poudarki razstave vključujejo:



- komponente podstavnih vozičkov in pripadajoče servisne modele,
- temeljne inovacije MoCompa: brez zraka zavorni sistem, tehnologija SiC v vlečnem in pomožnem pretvorniku, visoko integrirana stalno vzbujena sinhronska motorna gonila,
- modularna in razširljiva vgrajena in komunikacijska oprema.
Siemens Mobility s temi inovacijami nagovarja proizvajalce vozil po vsem svetu in s tem krepi svojo vlogo vodilnega ponudnika v železniški industriji.

Siemens Mobility bo na prostem predstavil tudi naslednja vozila.

- V Egiptu bo zgrajeno 2000 km dolgo železniško omrežje za visoke hitrosti, s čimer bo Egipt v samo nekaj letih postal 6. država z najboljšo hitrostjo na svetu. S tem ima 90 % Egipčanov dostop do varnega, čistega in cenovno dostopnega prevoza. Velaros za Egipt so zgrajeni tako, da prenesejo ekstremne temperature, vključujejo elemente, odporne na puščavo, hkrati pa zagotavljajo najvišjo raven udobja potnikov.

- Mireo Smart je odgovor na izzive nenehno spreminjajoče se transportne pokrajine in naraščajoče priljubljenosti železniške mobilnosti.​ Siemens Mobility ponuja železniškim operaterjem visoko standardiziran regionalni vlak, ki ga je mogoče dostaviti v zelo kratkem času in ki zagotavlja visoko zanesljivost in razpoložljivost .

- Smart Train Lease: Siemens Mobility je ustanovil hčerinsko podjetje Smart Train Lease GmbH, da bi strankam omogočil fleksibilno dopolnjevanje svojih voznih parkov z najetimi najsodobnejšimi baterijskimi, vodikovimi in električnimi vlaki z več enotami. Vlaki Mireo Smart podjetja Siemens Mobility so na voljo v kratkem času, odobreni za obratovanje in izpolnjujejo vse zahtevane standarde za sodoben regionalni potniški promet.

- Rešitev Vectrain za medkrajevna potovanja. Sestavljen je iz prilagodljive konfiguracije vozil, kot so lokomotive Vectron in Vectrain Cab Car s standardiziranim avtobusom Vectouro. ​Vlak in lokomotiva sta že pridobila avtorizacijo v več evropskih državah.

- Vectron je lokomotivna platforma Siemens Mobility, ki je na voljo kot AC in MS različici za različne napetostne sisteme. Lahko teče z največjo hitrostjo 230 km/h, prav tako je del Vectraina.