torek, 30. julij 2024

[SLO-SŽ ] Nadomestni prevozi in združevanja vlakov na relaciji Pivka – Sežana in obratno (1. – 31. 8.)

 

Zaradi vzdrževalnih del bodo med Pivko in Sežano namesto nekaterih vlakov vozili nadomestni prevozi, nekateri vlaki bodo združeni (1. – 31. 8.).




Na relaciji Ljubljana – Divača – Sežana se bodo med postajama Pivka in Gornje Ležeče v mesecu avgustu izvajala obsežna vzdrževalna dela v Križiškem predoru, predoru Jurgovec ter Ležeškim predoru. Zaradi izvajanja del bo na progi Pivka – Divača – Sežana od 1. do 31. 8., ko med tednom vozi sicer 32 vlakov, za 9 vlakov organiziran nadomestni prevoz z avtobusipo prilagojenem voznem redu2 vlaka pa bosta vozila združeno s predhodnim oz. z naslednjim vlakom po voznem redu, in sicer

  • Vlak LPV 2653 (odhod iz Sežane ob 4.54) na relaciji Sežana – Divača – Pivka NE VOZI, na tej relaciji vozi združeno z vlakom LPV 2651 (odhod iz Sežane je tako že ob 4.28),
  • Vlak LPV 2602 (odhod iz Pivke ob 6.49) na relaciji Pivka – Divača – Sežana NE VOZI, na tej relaciji vozi združeno z vlakom LPV 1824 (odhod iz Pivke je tako ob 7.06). Vlak LPV 1824 ima iz tega razloga postanke tudi na železniških postajah Košana, Gornje Ležeče in Povir.

V soboto vozi na tej progi sicer 16 vlakov, od tega bo v teh dneh namesto 5 vlakov organiziran nadomestni prevoz. Ob nedeljah vozi na tej progi 19 vlakov, od tega bo namesto 5 vlakov organiziran nadomestni prevoz.

Vsi IC in RG vlaki do Kopra vozijo nemoteno.

Hvala za razumevanje,Slovenske železnice PP