ponedeljek, 12. avgust 2024

[EU-RAIL] Stadler pri InnoTrans

 Stadler bo na vodilnem svetovnem sejmu predstavil osem inovativnih, trajnostnih konceptov vozil ter vse novosti na področju storitev in signalizacije, zaradi katerih bo podjetje postalo ponudnik celostnih mobilnostnih rešitev. Stojnica podjetja se bo osredotočila na alternativne, okolju prijazne pogonske rešitve, ki so zdaj na voljo za skoraj celoten portfelj Stadler, da bi omogočili lokalno železniško potovanje brez emisij CO2.



 
Vrhunec InnoTrans bo novi RS ZERO, ki ponazarja, kako Stadler postavlja prihodnost regionalnega transporta na tirnice. Lahko se v celoti napaja iz baterije in je lahko opremljen tudi z vodikovim napajalnikom kot virom energije.

FLIRT Akku, tokrat kot uporabniška različica za lokalni potniški promet v južnem Porenju Pfalškem, deluje kot tradicionalna EMU pod vozno mrežo, hkrati pa polni svoje pogonske baterije. Lokomotiva razreda 99 EURODUAL pa se lahko napaja z energijo tako prek voznega voda kot iz vgrajenega dizelskega agregata in se lahko uporablja za premostitev neelektrificiranih odsekov težkega tovornega omrežja Velike Britanije.

Razstave vozil na tirnicah bodo:

RS ZERO: svetovna premiera regionalnega shuttlea brez emisij,
CITYLINK: prvi popolni vlak sodelovanja TramTrain – Projekt za Saarland,
razred 99: dvomodna lokomotiva za prilagodljiv tovorni promet,
KISS-Cityjet: kaj je novega ÖBB vlak izgleda kot znotraj,
Servicejet: inovativna gasilska in reševalna enota za ÖBB,
FLIRT Akku na baterijski pogon: prihodnost lokalnega prometa brez CO2,
Vlaki po meri za železnico Centovalli: Stadler predstavlja naslednjo generacijo vozil,
Podzemni vlaki za BVG: nova vozila za prehod na mobilnost v Berlinu.

Za dokončanje svoje predstavitve na InnoTrans 2024 bo Stadler prikazal signalne rešitve, ki vključujejo avtomatske sisteme za zaščito in nadzor vlakov, sisteme za pomoč voznikom in tehnologije zaklepanja. Stadler združuje te lastnosti s svojimi e-hibridnimi vlaki, da zagotovi zmogljivost in trajnost, ki sta potrebni za železniški promet prihodnosti. Stadler bo prvič združil svojo signalno tehnologijo in tirna vozila na skupni stojnici. Obiskovalcem bo predstavil tudi svojo prvo integrirano rešitev, ki vključuje vozila in signalno tehnologijo v obliki NOVA Depot.