ponedeljek, 11. april 2022

[SLO-SŽ] Začetek gradnje novega potniškega centra v Ljubljani že konec leta?

 Predsednik uprave OTP-banke Sándor Csány, župan Ljubljane Zoran Janković, direktor Slovenskih železnic Dušan Mes ter infrastrukturni minister Jernej Vrtovec so predstavili vizualno podobo Potniškega centra Ljubljana, ki obsega novo avtobusno postajo s parkirno hišo, komercialni del in nadgradnjo železniške postaje.



"Pri načrtovanju in izvedbi projekta se držimo načela, da ga izvedemo v najkrajšem možnem času, stroškovno učinkovito ter pregledno. Vlada
je gradnjo Emonike uvrstila med prednostne strateške projekte, kar pomeni, da je naložba deležna hitrega postopka. Potniški center bo igral pomembno vlogo pri doseganju cilja, da bi čim več uporabnikov uporabljalo javni potniški promet. Predvideno je, da bodo vsa potrebna gradbena dovoljenja pridobljena do konca leta 2022, projekt kot celota pa bo končan v letu 2025," je povedal minister Vrtovec.

Konec marca je ljubljanski župan Zoran Janković pojasnil, da bi se lahko začela gradnja dolgo pričakovane Emonike še letos, sam pa računa, da bo projekt ob koncu leta pripravljen za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Investitorja sta Mendota Invest, ki je del skupine OTP, in Slovenske železnice, MOL pa bo po Jankovićevih pojasnilih urejal komunalno infrastrukturo in nove izvoze ter uvoze. Projekt Vilharia podjetja Corwin bo nastal ob Vilharjevi cesti.