torek, 5. april 2022

[GER-DB/Alstom] Coradia Stream HC EMU za DB Regio

 4. aprila 2022 je Alstom podpisal pogodbo z DB Regio za 29 visoko zmogljivih EMU Coradia Stream. Uporabljali se bodo na progah RE50 Frankfurt/M - Fulda - Bebra (Kinzigtalbahn) in RB51 Frankfurt/M - Wächtersbach od decembra 2025. To sledi pogodbam, ki sta jih družbi Alstom leta 2021 oddala LNVG (Expresskreuz Bremen/Niedersachsen) in DB Regio (Main-Weser-Teilnetz) .



Maik Dreser, predsednik regionalnega upravljanja DB Regio Mitte, je dejal: „Ti novi vlaki se bodo hitreje pospeševali. To bo omogočilo krajši interval in skrajšal čas potovanja na RE50 med Frankfurtom in Fuldo v povprečju za osem minut. V prihodnosti bo RE50 med prometnimi konicami celo vozil do Bebre po urniku na številčnici.«

DB Regio bo po razpisu Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV) in Nordhessischer Verkehrsverbund upravljal progi RE50 in RB51 po spremembi voznega reda 14. decembra 2025. Alstom bo nove vlake izdelal v Salzgitterju. Projektna pisarna z vodenjem projektov in pogodb, validacijo in zagonom, dokumentacijo in usposabljanjem bo tudi v Nemčiji.