petek, 15. april 2022

[ITA-TRENORD] Trenord predstavlja program ''Izleti z vlakom'' za leto 2022

 Trenord odpira poletje s ponudbo nove palete "izletov z vlakom", poti in idej za uživanje prostega časa in turizma v Lombardiji, proti znanim krajem in skritim kotičkom, destinacijam za šport, zabavo in kulturo. Od modrine jezer do zelenja hribov; od športnih in zabavnih atrakcij do umetniških mest: to je mešanica predlogov, namenjenih krepitvi vlaka kot motorja razvoja trajnostnega turizma in bližine, ki doživlja nenehno naraščajoče povpraševanje.



V ta namen je Trenord izbral izjemne partnerje: sodelovanje z Lonely Planetom je bilo obnovljeno že drugo leto, pri založbi Bandusia pa je bil ustvarjen vodnik, namenjen potovanju z vlakom za šole in skupine. Trenordove turistične pobude so bile predstavljene na BIT-u, največjem dogodku, posvečenem turizmu prihodnosti, ki se letos vrača in bo potekal v paviljonih Fieramilanocity.

Turizem z vlakom v Lombardiji in "Izleti z vlakom" 2022

Po pandemiji se vračamo k potovanju z vlakom, tudi v prostem času: spomladi in poleti 2021 ob vikendih Trenord beleži število potnikov, ki je doseglo 100-odstotno udeležbo pred covidom, medtem ko je bil ob delavnikih ta odstotek slabši.

Da bi prestregel to povpraševanje in v pričakovanju okrevanja tujega turizma po dveh letih, v katerih so se prijavili predvsem potniki iz Lombardije ali drugih italijanskih regij, je Trenord premislil predloge za poletno sezono v programu promocije turizma »Izleti z vlakom«. Cilj pobude je tudi spodbujanje izbire trajnostnega turizma, ki je vse bolj nujen, s čimer se poveča potencial ponudbe, ki šteje več kot 2174 potovanj ob delavnikih in 1600 potovanj ob praznikih in doseže 476 postaj.

»Izleti z vlakom« se bodo osredotočali na destinacije na prostem z idejami za vse okuse: poti, ki združujejo vlak in navigacijo po jezerih Iseo, Como, Maggiore, Garda in Lugano; popusti za vstop v parka Gardaland in Movieland; športne poti v gorah ali ob bregovih rek Lombard, ki izlet združujejo s popustom za najem kolesa ali e-kolesa; dogovora za dosego Via Francisca in Via Francigena. Informacije o aktivnih poteh so na voljo na spletni strani Trenord, na povezavi www.trenord.it/giteintreno in v aplikaciji; nadaljnji predlogi bodo dodani v prihodnjih tednih.

Partnerstvo z Lonely Planetom

Širi se zemljevid turističnih lokacij, dostopnih z vlakom, ki ga je Trenord ustvaril skupaj z Lonely Planetom, ki bo letos izdelal tudi vodnik, posvečen lepotam Lombardije.

Poudarek izdaje 2022 bo na lombardskih prestolnicah, ki jih bodo turisti lahko na novo odkrili v njihovi umetniški, krajinski in celo kulinarični in vinski dediščini zahvaljujoč zanimivim opisom in radovednosti, ki bodo tam vstavljeni v značilnem slogu Lonely Planet. . Vodnik bo od maja na voljo kot brezplačen prenos s spletne strani https://www.lonelyplanetitalia.it/ .

Vodnik za šole, ustvarjen z Bandusio

Glede na nadaljevanje izobraževalnih potovanj in skupinskih izletov je Trenord ustvaril tudi uredniški produkt, namenjen skupinskemu, šolskemu in nešolskemu. Vodnik »Šolski izleti z vlakom«, napisan v sodelovanju s specializirano založbo Bandusia, je namenjen učiteljem in vodjem skupin, da jim pomaga pri organizaciji izobraževalnih izletov in obiskov.

Gradivo predstavlja vlakovne poti do 11 lombardijskih destinacij - plus poseben načrt poti - z informacijami o prisotnih zanimivostih in zanimivostih ter informacijami o tem, kako izkoristiti popuste in posebne dogovore za tiste, ki potujejo s Trenordom. Vodnik izpostavlja tudi trajnost potovanja, kot plus za tiste, ki se odločijo za vlak.

JEZERA. Vlak + čoln za navigacijo po jezerih Lombardije

Dan na jezeru s Trenordom s posebnimi vozovnicami za vlak + čoln: predlogi bodo objavljeni v naslednjih dneh na spletni strani Trenord in v aplikaciji. Vstopnice lahko kupite na spletu, na blagajni, na postajnih avtomatih in na pooblaščenih prodajnih mestih Trenord.

Prvi ogled bazena Como. Posebna vstopnica vam omogoča raziskovanje Como strani Laria za samo 18,50 evra za odrasle in 9,20 evra za otroke (do 13 let); vključuje povratno vožnjo z vlakom iz celotne Lombardije do Coma in brezplačno plovbo z ladjo med mesti Cernobbio, Moltrasio, Blevio in Torno.

Bellagio Tour. Posebna vozovnica, ki stane 29,20 evra za odrasle, 15,90 evra za otroke (do 13 let) in 58,40 evra za družine (2 odrasla + 2 otroka), vključuje povratno vožnjo z vlakom v Como iz celotne Lombardije in navigacijo od Coma do Bellagia, z možnostjo postanka v Tremezzo in Villa Carlotta.

Zakladi jezera Como. Posebna vozovnica, samo 14,50 eur za otroke (do 13 let), 26 eur za odrasle in 52 eur za družine (2 odrasla + 2 otroka), ki vključuje povratno vožnjo z vlakom iz celotne Lombardije do Varenne in brezplačno plovba z ladjo med Menaggiom, Bellagio, Cadenabbia, Villa Carlotta, Tremezzo in Lenno.

Jezero Maggiore iz mesta Laveno. Nova posebna vozovnica, ki je v prodaji po ceni 32,80 evra za odrasle in 18,80 evra za otroke (do 13 let), vključuje povratno vožnjo v Laveno iz celotne Lombardije in navigacijo do Intra, Villa Taranto, Pallanza, Isola Madre, Isola Superiore, Baveno.

Ogled Gardskega jezera Posebna vozovnica, 27,40 € za odrasle in 19,90 € za otroke (do 13 let), ki vključuje povratno vožnjo z vlakom iz celotne Lombardije do postaj Desenzano. o Peschiera del Garda. Od tam ima stranka možnost, da se prosto vkrca in pluje med pristanišči med Gargnano in Torri del Benaco (Toscolano Maderno, Gardone Riviera, Salò, Porto Portese, Manerba, Moniga, Padenghe, Desenzano, Sirmione, Peschiera, Lazise, ​​​Bardolino, Garda).

Jezero Iseo - Monte Isola. Odkrivanje Monte Isole, najvišjega jezerskega otoka v Evropi: posebna vozovnica za samo 15 evrov vključuje povratno vožnjo z vlakom iz celotne Lombardije do Sale Marasina, Isea ali Sulzana in čoln do Monte Isole.

Biseri Luganskega jezera. Posebna vozovnica z enotno ceno 25 evrov vključuje povratno vožnjo z vlakom iz celotne Lombardije do Porto Ceresio. Od tam ima stranka možnost, da se prosto vkrca in pluje med pristanišči med Porto Ceresio in Luganom (Morcote, Melide, Paradiso, Gandria, Brusino). Vstopnica vključuje brezplačen vstop v botanični park Scherrer v Morcoteu in carinski muzej Gandria.

Ponudbo za jezera bomo kmalu obogatili z novim predlogom: Ogled Boromejskih otokov .

ZABAVNO. Izleti iz mesta z vlakom proti adrenalinu in športu

Za tiste, ki želijo preživeti dan poln zabave, je pri Trenordu mogoče kupiti pakete po ugodnih cenah, ki vključujejo potovanje z vlakom in vstop v tematske parke, vodne parke in drugo.

Gardaland. S posebno vozovnico po ceni 44 evrov za odrasle in 37 evrov za otroke (do 13 let) se je mogoče tja in nazaj z vlakom pripeljati iz cele Lombardije do Peschiera del Garda in preživeti dan v parku Gardaland. Park je s postajo povezan z brezplačnim avtobusnim prevozom.

Movieland The Hollywood Park. Posebna vstopnica po ceni 40 evrov za odrasle in 32,50 za otroke (do 13 let) vključuje povratno vožnjo iz celotne Lombardije do Peschiera del Garda in vstop v Movieland, prvi tematski kino park v Italiji. Park je s postajo povezan z brezplačnim avtobusnim prevozom.

V prihodnjih tednih bomo ponudbo obogatili s posebnimi vstopnicami za velike zabaviščne parke in edinstvena doživetja: Tibetanski most v Valtellini; Vodni park Caneva; vodni park Cavour; Leolandija; Lido na Po; Pomaknite se na Adda; Parco Giardino Sigurtà in Vlak okusov .

KOLO IN TREKKING. Konvencije za izposojo koles in popusti pri potovanju z vlakom na pohodniške poti in počasne poti

Najprej vlak in nato kolo ali sprehod: to je formula predlogov Bike & Trekking, ki ponujajo pogodbe o najemu koles ali e-koles tistim, ki potujejo s Trenordom, ali popust na vozovnico za vlak na pohodniške poti. .

Sporazumi z izposojo koles in e-koles po vsej Lombardiji. S Trenordom bo mogoče po znižani ceni najeti kolesa in e-kolesa za športne ali prostočasne vožnje po nekaterih najlepših pokrajin regije: jezerih Garda, Iseo in Varese, parku Mincio, Valmalenco, Adda Parkirati.

Via Francigena in Via Francisca. Ponudba vključuje 10 % popust na vozovnico za vlak za proge med postajami, ki so po lombardskih odsekih obeh poti. Za koriščenje popusta je potrebno imeti Romarjevo poverilnico.