ponedeljek, 18. april 2022

[ITA-NTV] Hitri vlak Genova-Neapelj bo zdaj vozil po celotni dolžini Italije

 Od gorskih Alp in kristalnih jezer do vročih puščav in obsijane sredozemske obale, je Italija  država ogromnih, čudovitih kontrastov. In to je zdaj vse lažje dosegljivo kot kdaj koli prej, zahvaljujoč novemu hitremu vlaku, ki povezuje Genovo na severozahodu države z Neapljem na jugu. 



Novi čas potovanja med italijansko riviero in Neapeljskim zalivom je zdaj le 6 ur in 45 minut – približno 80 minut hitreje kot prejšnja alternativa. Pot, ki jo vodi Italo , zagotavlja prepotrebno konkurenco za storitev Trenitalia v državni lasti . Ne ustavi se samo v Genovi in ​​Neaplju: na poti so tudi kulturne točke Milano , Firence , Bologna in Rim . 

Vožnja poteka vsak dan, odhod iz Genove Piazza Principe ob 6.14 in prihod v Napoli Centrale ob 12.53, povratek pa ob 16.20 in prihod v Genovo ob 23.09. Najcenejši sedež razreda "Smart" običajno stane nekaj več kot 50 EUR (42 GBP) v eno smer, čeprav obstaja možnost nadgradnje na "Prima" (vključuje usnjene poševne sedeže) in "Club Executive" (z brezplačnimi pijačami in prigrizki ter postajo dostop do salona).

Od oživitve starodobnih vlakov do novih storitev spanja , se evropska železniška potovanja vračajo z močnim udarcem leta 2022. Po celini se pojavljajo nove hitre poti, ki ponujajo pravo alternativo potovanju z letalom, ki močno onesnažuje. 

Če želite izvedeti čas in razpoložljivost vozovnic za novo progo Genova-Neapelj, obiščite spletno stran Italo .