sreda, 13. marec 2024

[SVI-Stadler] dobro novice STADLER

 V letu 2023, za katerega so še vedno značilni inflacija, nihanja valut in težave v dobavni verigi, je Stadler dosegla zelo dobro izvedbo.



"Zahvaljujoč našemu raznolikemu portfelju izdelkov smo uspešni na številnih trgih. " Z našimi inovativnimi, trajnostnimi in visokokakovostnimi izdelki in rešitvami še naprej dosegamo zelo prijeten začetek naročil. Poseben tržni uspeh smo lahko zabeležili v Kazahstanu, Litvi, Italiji in ZDA, na primer Markus Bernsteiner, direktor skupine, komentarje na proračunsko leto 2023.
Stanje pogodbe se je v zadnjem proračunskem letu ponovno razvilo zelo prijetno. Zahvaljujoč temu, da je še naprej izjemno dinamično povpraševanje, je dostava naročil s 6,8 milijona CHF znatno nad strateškim ciljem 1,5x prometa prejšnjega leta. Padec iz prejšnjega leta (2022: 8,6 milijarde CHF) je posledica nekaj večjih naročil, knjiženih v proračunskem letu 2022. Konec leta 2023 je prišlo tudi do odloga dveh velikih naročil v višini okrog 1,2 milijarde CHF. Zahvaljujoč pritoku naročil, ki so še vedno precej nad prometom, se naročila zaloga povečuje za 31. December 2023 na 24,4 milijona CHF (31. December 2022: 22,0 milijonov CHF. ).
Pri sklenitvi pogodbe in v pogodbeni zalogi ni pogodb za vozila ali storitve iz okvirnih pogodb, ki jih kupec še ni zavezujoče pozval. Preden negativni učinki valute znašajo približno 3 odstotke, promet doseže raven, primerljivo s prejšnjim letom (2022: 3,8 milijona CHF. ). Po učinkih valute je promet s 3,6 milijoni CHF približno 4 odstotke pod vrednostjo predhodnega leta.