sreda, 27. marec 2024

[RAILPOOL] RBP in RAILPOOL podpisala najemno pogodbo za lokomotive Modula

 26. marca 2024 sta RAILPOOL in Rheinische Bahnpersonal- und Verkehrsgesellschaft (RBP) iz Giesensdorfa podpisala dolgoročno pogodbo o najemu celotne storitve za pet hibridnih ranžirnih lokomotiv Modula. Na voljo bodo v različicah BDD (baterija-dizel-dizel, dve lokomotivi) in EDD (električni-dizel-dizel, tri lokomotive), njihova dobava pa je predvidena od tretje četrtine leta 2026 do sredine leta 2027.



BDD Modula zagotavlja 960 kW, medtem ko EDD Modula 2.500 kW pod nadzemnim vodom in 960 kW v dizelskem načinu . Lokomotive lahko premagajo ovinke s polmerom samo 75 m na stranskih tirih, opremljene pa bodo tudi z ETCS OBU in radijskim daljinskim upravljanjem.

Thomas Schön, generalni direktor in delničar RBP, pravi: "Naše stranke vedno bolj iščejo rešitve, ki omogočajo železniški prevoz od začetne do končne točke z natanko eno možnostjo vleke. To zahteva lokomotive, ki lahko prenesejo tudi prvo in zadnjo miljo kot glavna linija. Prepričani smo, da smo s platformo Modula našli popolno vozilo za te zahteve kupcev."

RBP je eno prvih podjetij, ki uporablja to pionirsko tehnologijo. RBP je mlad operater, ki poleg zagotavljanja osebja posebej za železniška in transportna podjetja trenutno upravlja z dvema električnima lokomotivama in dvomodalno lokomotivo. Od junija 2022 ima RBP varnostni certifikat za tovorni promet, vključno s prevozom nevarnega blaga. Zaradi velikega povpraševanja po zanesljivih in prilagodljivih transportnih storitvah želi RBP razširiti svoj obseg delovanja.