ponedeljek, 25. september 2017

[ EU - Trains ] Alstom potrjuje pogovore o združitvi Siemens Mobility

INDUSTRIJA: Alstom je 22. septembra uradno potrdil, da je razpravljal o morebitni "kombinaciji" s Siemensovim oddelkom za mobilnost.

Alstom je dejal, da končna odločitev ni bila sprejeta, da so razprave potekale in dogovor ni bil dosežen. Družba bi "obvestila javnost o kakršnih koli pomembnih dogodkih v zvezi s tem".
Špekulacije se v zadnjih mesecih povečujejo glede morebitne kombinacije železniških dejavnosti nekaterih ali vseh družb Alstom, Bombardier Transportation in Siemens, saj si podjetja prizadevajo tekmovati z obsegom, viri in državnimi podporami kitajskega CRRC.
Bloomberg je 21. septembra poročal, da je ena od možnosti, ki se obravnavajo, združitev Siemensovih železniških dejavnosti v Alstom v zameno za Siemens, ki je vplačal delež v francoski družbi, ali ustanovitev skupnih podjetij.
Razume se, da sta Siemens in Bombardier razpravljala o ustanovitvi skupnega podjetja pod vodstvom Bombardierja na trgu voznega parka in skupnem podjetju pod vodstvom Siemensa v sektorju signalizacije.