četrtek, 25. maj 2017

[ FRA - Bombardier ] STIF za financiranje € 1 ∙ 1 milijarde pariški primestni floto

FRANCIJA: Ile-de-France prevoz organ STIF objavila 23. maja, da se bo to zagotavlja 100% sredstev za naročilo za 83 Bombardier Régio2N dvonivojsko EMU, v vrednosti 1 € ∙ 1 milijardo.

Novega voznega parka, bo 69 vlakovne kompozicije, ki bodo razporejeni med koncem leta 2019 in 2021 za zamenjavo-lokomotive vleče VB2N trenerji na Line N v primestnem omrežja v Parizu, ki poteka od Montparnasse terminalnem Mantes-la-Jolie, Dreux in Rambouillet. Line N služi skupno 35 postaj, ki je s 117 000 potnikov na dan uporabljajo.
Preostalih 14 Régio2N EMU, se lahko uporabljajo do leta 2021 na RER Line D iz Juvisy-sur-Orge na Corbeil-Essonnes in MALESHERBES. Po STIF, bo to odvisno od nadaljnjega prestrukturiranja storitev na južnem delu Line D iz leta 2019, ki naj bi se odločili, proti koncu tega leta.
STIF predsednik Valérie Pécresse je dejal, da bi bila del "prometne revolucije", ki je namenjen za zamenjavo več kot 700 kompozicij, v obdobju petih let. "Ta velike naložbe je bistveno izboljšati točnost naših železniških storitev", je dejala, pa bi tudi boljše potovalne pogoje potnikov v regiji Ile-de-France.
Ta najnovejši Da bi vzeli število Régio2N vlakovnih kompozicij, ki se financira s STIF 125. Serija 42, bi morali začeti storitev naslednje leto zamenjati obstoječo floto na Line raziskave, ki poteka od Paris-Lyon, da Montargis in Montereau-Fault- Yonne.