torek, 22. junij 2021

[CZ/PL/AT/IT-RGJ] RegioJet razkriva vozni red vlakov od Varšave do Alp. Šlo bo vse do Italije!

 Češki zasebni prevoznik je razkril vozni red vlaka, ki bi v zimskem času povezoval Varšavo z Alpami. Vlak bo predvidoma začel decembra 2021.



Pred nekaj tedni smo pisali o ideji zasebnega češkega operaterja RegioJet, da bi čez noč spustil vlak, ki bi povezal Varšavo z alpskimi letovišči. Zdaj je češki portal zdopravy.cz razkril vozni red vlaka, za katerega se trudi prevoznik.

Vlak iz vzhodne Varšave bi odpeljal ob 20. uri, na Poljskem pa bi se ustavil tudi v Warszawa Centralna, Zachodnia, v Zawiercie, Sosnowiec Główny, Katowice, Tychy in Rybnik. V Bohuminu ni postajališča za vlak, ki bo vozil "na begu" okoli polnoči. Nadaljeval bo skozi Ostravo, v Břeclavu pa bo v 20 minutah nanj pritrjena skupina vagonov iz Prage. Naslednja postaja je Dunaj Hbf (le 3 minute od 3:32 do 3:35), nato Linz, Salzburg, Bishofshofen. Od te postaje se bo vlak ustavil v skoraj vseh večjih alpskih mestih, v Innsbrucku pa bo razdeljen v skupino avtomobilov do Landeck-Zams in ... do postaje Brenner (Brenner-Brennero), ki je že v Italiji. Sem bo prispel ob 11:10.

RegioJet namerava voziti vlak trikrat na teden od sredine decembra do sredine aprila. Poljsko skupino vagonov naj bi sestavljalo šest do trinajst vozil, vagoni iz Prage naj bi bili od štiri do osem, odvisno od povpraševanja. Brennerjevega voznega reda še ne poznamo. Vlak naj bi sestavljali predvsem vagoni s privezi.