sreda, 16. avgust 2017

[ CZ - LEO ] LEO Express zaposluje za nemško lansiranje

NEMČIJA: Češki operater odprtega dostopa LEO Express je začel zaposlovati vlakovno osebje za opravljanje potniškega prevoza na dolge razdalje med Berlinu in Stuttgartom, za katerega pravi, da se bo želel začeti sredi avgusta.

Nemški hčerinski podjetji LEO Express GmbH iščejo usposobljene upravitelje vlakov, ki bodo imeli sedež v Berlinu-Lichtenbergu in Heidelbergu, kjer bi bili vlaki opremljeni. Z ustreznim varnostnim spričevalom bodo odgovorni tako za operacije kot za ranžiranje, za nadzor drugih uslužbencev vlaka in osebja za stranke, ki delajo prilagodljiv seznam z "rednimi prenočitvami".
Premik sledi nesolventnosti operaterja odprtega dostopa Locomore, ki je lani decembra lansiral svojo lastno službo Stuttgart-Berlin, ki je bila financirana iz množice. To je ponudil en vlak vsak dan na odhodu iz Stuttgarta ob 06.21 in se vrnil iz Berlina 13. junija. Podjetje Locomore je zakupilo prenovljene trenerje skupine SRI Rail Invest in zunanje izvajalce svojih vlakov Hector Rail, ki ima licenco za vožnjo v Nemčiji in je zagotovila vlakovno osebje.
Medtem ko je pokroviteljstvo nenehno naraščalo, je družba Locomore začela delovati sredi maja in pojasnila, da so bile njene finančne rezerve izčrpane. LEO Express je takoj izrazil zanimanje za prevzem poslovanja, pri čemer je CEO Peter Köhler potrdil, da je Handelsblatt ponudil Locomoreju za vstop na nemški trg. To je bila ena od številnih priložnosti za združitev in pridobitev v Evropi, v katerem je podjetje "skrbno gledalo", je pojasnil. Direktorji lokomore so v juniju potrdili, da potekajo pogovori z dvema "zelo resnicama".
Na vprašanje o programu zaposlovanja je LEO Express dejal, da trenutno ne more komentirati.