sobota, 29. junij 2024

[UK] Eurostar lansira olimpijski zlati vlak

 25. junija 2024 je Eurostar predstavil svoj prvi zlati vlak (4017/18) v počastitev prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih iger v Parizu 2024. Strankam in športnikom obljublja medalje vredno potovanje. Prvi jutranji odhod so krstile svetovno znana olimpijka Jessica Ennis-Hill, dobitnica dvojne zlate medalje na paraolimpijskih igrah GB Maisie Summers-Newton in nekdanja atletinja ekipe GB Perri Shakes-Drayton.



Zlati vlaki e320 (drugi bo 4027/28), okrašeni v čast športnikov, so namenjeni prevozu tekmovalcev in strank na poti v Pariz, med igrami in ob prav posebnem povratku. Eurostar se kot uradni potovalni partner ekip GB in ParalympicsGB za olimpijske in paraolimpijske igre v Parizu 2024 pripravlja na dobrodošlico več kot 2000 olimpijskim in paraolimpijskim športnikom iz štirih ekip: ekipe GB, ekipe Belgije, ekipe Nizozemske in ekipe Nemčije.  

Med julijem in septembrom se pričakuje, da bo dva milijona strank potovalo na igre prek hitre storitve Eurostar, pri čemer bodo največji dnevi potovanja usklajeni z otvoritveno in zaključno slovesnostjo olimpijskih iger – od 25. do 27. julija in od 10. do 12. avgusta. Ob tej priložnosti je Eurostar povabil Dame Jessico Ennis-Hill, Maisie Summers-Newton in Perri Shakes-Drayton na St Pancras International, da bi razpravljali o njihovih ambicijah za to športno poletje.

V želji po zlatu z zadnjim lansiranjem Eurostar povečuje število storitev in dodaja do osem dodatnih storitev, ki potekajo med Londonom in Parizom ob največjih olimpijskih dneh v primerjavi s trenutnim urnikom. To vznemirljivo povečanje pomeni, da je zdaj še vedno na voljo več vstopnic, kar oboževalcem daje še eno priložnost, da so del dogajanja in ujamejo vse razburjenje iger. 

Med igrami bo 160 vlakov Eurostar na trajnosten način prevažalo 2.000 športnikov in osebja iz ekipe Team GB, ParalympicsGB, Team Belgium, Team Para Belgium, Team Nizozemske, Team ParaNL in Team Deutschland. Nobeno drugo podjetje ne sodeluje s toliko različnimi ekipami.  

Igre v Parizu so praznovanje za stranke Eurostar, zato bodo na krovu posebne olimpijske sladice v Business Premier, Standard Premier in Premium, pa tudi »Olympic« čokolade in nov meni z olimpijskimi zlatimi koktajli v pariških in londonskih salonih. Med igrami naj bi postregli 21.000 kozarcev šampanjca, medtem ko navijači in športniki nazdravljajo boju za medaljo. Za tiste, ki želijo praznovati še dlje, ko bodo stopili z vlaka, bo na dvorišču Coal Drops Yard odprto namensko območje za oboževalce, ki bo omogočilo podaljšano praznovanje.  

Simon Lejeune, glavni uradnik za varnost in postaje pri Eurostarju, je dejal: »Danes se začenja en mesec do olimpijskih iger. Eurostar z veseljem sodeluje s štirimi reprezentancami za Pariz 2024, vključno z ekipo GB in ParalympicsGB. V čast tega smo uvedli Zlati vlak, simbol podpore za vse športnike, ki gredo po zlato, in za stranke, ki bodo potovale prek nas, da bi prišle na igre. Počaščeni smo, da so Dame Jessica Ennis-Hill, Maisie Summers-Newton in Perri Shakes-Drayton tukaj, da obeležijo ta trenutek.”