petek, 14. januar 2022

[NOR-NSB] Alstom pridobi veliko pogodbo za dostavo do 200 regionalnih vlakov na Norveško

 Alstom napoveduje, da je z Norske Tog (NT) podpisal okvirno pogodbo, ki omogoča dostavo do 200 regionalnih vlakov Coradia Nordic. Pogodba, vredna več kot 1,8 milijarde evrov, je največja železniška pridobitev v norveški zgodovini. Prvo trdno naročilo za 30 vlakov je vredno 380 milijonov evrov.



Dostava novih regionalnih vlakov "razreda 77" iz Norske Tog naj bi se začela leta 2025. Ko bo začela delovati, bo ta nova flota začela delovati kot primestna in hitra železniška storitev, ki povezuje Ski in Stabekk v regiji Oslo.

"Veselimo se, da bomo našim potnikom zagotovili večjo zmogljivost, udobje in mobilno pokritost," je povedal Øystein Risan, izvršni direktor Norske Tog.

"Veseli nas, da je Norske Tog izbral Alstom za gradnjo prihodnjega voznega parka. Ponosni smo, da pomagamo povečati zmogljivost na prezasedenih progah na območju Osla in Viken. Izbrani nordijski vlaki Coradia so popolnoma prilagojeni norveškim vremenskim razmeram. Poleg tega to naročilo potrjuje Alstomov vodilni položaj na Norveškem, saj že opremljamo celotno norveško floto z novo signalno rešitvijo,« pravi Rob Whyte, generalni direktor Alstom Nordics.

Foto&info: Alstom Transport