sobota, 19. november 2016

[ INDIJA ] Prima Indija locos imeti ABB transformatorjev

INDIJA: Alstom oddano ABB pogodbo za dobavo 1 600 vlečne transformatorje za 800 twin-oddelek Prima Indiji električni tovorne lokomotive, ki naj bi gradili za uporabo na poti tudi v prihodnje vzhodno Dedicated tovornega koridorja.

Transformatorji se izdelujejo v Vadodara objektu ABB v Gujarat, ki podpira vlada je "Naredi v Indiji", pobuda za spodbujanje domače proizvodnje.
V 9 MW lokomotive se proizvaja v tovarni v Madhepura v Bihar, ki se razvija v okviru sporazuma o skupnem podjetju s 2015 med Alstomom in indijskih železnic. Dobave so predvidene za 2018-28. 
ABB je dejal kompaktne 25 kV 50 Hz transformatorji bi bile oblikovane za zahtevne pogoje, vključno z ekstremnimi temperaturami in nihanja napetosti.
"ABB dobavlja vlečne transformatorje za Alstom električne lokomotive za več kot desetletje, in ta sklep potrjuje naš položaj kot dobavitelj izbire in zanesljivega dolgoročnega tehnološkega partnerja," je povedal Claudio Facchin, predsednik oddelka ABB električnih omrežij. "Ti transformatorji state-of-the-art bo lokalno proizvedeni in so primer, kako ABB prinaša različno vrednost za kupca s povečanjem svoje tehnološke prednosti in globalni odtis".