torek, 29. november 2016

[ ES - Renfe ] Talgo španski red vlakov za visoke hitrosti

ŠPANIJA: Talgo je bil izbran za pogodbo za dobavo 15 visoke vlakovne kompozicije hitrosti za RENFE in jih ohranili za 30 let, minister za razvoj Íñigo de la Serna objavila novembra 28. V prvem izmed vlakov iz Avril družine TALGO so, da bo pripravljena za storitev v 38 do 42 mesecih.

330 km / h garniture so, da ima 416 standardne in 105 v poslovnem razredu sedeži razporejeni 2 + 2 in 3 + 2, nastavljiv soočiti smeri vožnje.
Pogodba je vredna 786 € · 5m, ki jih ministrstva je bilo 28% pod začetnimi ponudbami, s TALGO je ponudba čemer top sedaj tako tehničnih in finančnih meril. Vzdrževanje je treba opraviti s skupno podjetje s Renfe Integria FABRICACION y MANTENIMIENTO.
Obstaja možnost za nadaljnjih 15 vlakovnih kompozicij in dodatnih 10 let vzdrževanja, ki bi potrebovali celotno vrednost 1 € · 50 milijard.
Sedem družb je prvotno prequalified za pogodbo, pri čemer ponudbe za štiri predložiti. Vendar Bombardier sprožila pravnega varstva, kar je povzročilo odpravo zahteve za domačo proizvodnjo, in nove ponudbe so jih Alstom, Bombardier, CAF, Siemens in TALGO predloženi. 
Talgo predsednik Carlos Palacio Oriol dejal zmago pogodbo je "odlično" novice. "Z izbiro Avril vlak, Španija in Talgo okrepile svoj položaj po vsem svetu kot merilo za kakovost na trgu visoke hitrosti", je dejal.
Oriol dejal Talgo so vložili 50 milijonov več kot osem let v razvoju, je Avril kot "najbolj naprednih visoke hitrosti vlaka na svetu". Dejal je, da "hitrejši, lažji, bolj učinkovit in trajnosten" vlak je bil zasnovan v pričakovanju liberalizacije evropskega železniškega trga, ki je po njegovem mnenju bo prisilila k zmanjšanju stroškov poslovanja in kapitala na potnika.
"Po tej oddaji javnega naročila, ki dokazuje odlično delo, ki ga podjetje narediti, bo Talgo še naprej staviti na strategijo internacionalizacije in diverzifikacije", je še dodal.