petek, 22. januar 2016

[ ZDA - Amerika ] Metrolink F125 končan

ZDA: Prvi F125 Spirit dizelska lokomotiva za Los Angeles primestne železniški operater Metrolink se približuje zaključku na Electro-Motive Diesel obratu v Muncie, Indiana, upravljavec objavila 20. januarja.
Izdelani so za delovanje s hitrostjo do 200 km / h, F125 Duh EMD prvi potnik oblikovanje dizelska lokomotiva, za več kot 20 let. Poenostavljena monocoque Karoserije, ki vsebujejo zaščito crash energetsko upravljanje trkov, ki so izdelani v Španiji Vossloh tirnih vozil (zdaj del Stadler Rail), in opremljena v Muncie.
AC-motomo lokomotive jih poganja Caterpillar C-175 20-valjni štiritaktnega motorja ocenjeno na 4 700 KM. Da bi zadovoljili Tier 4 standarde emisij izpušnih plinov, so opremljeni s selektivno katalitično redukcijo, ki temeljijo sečnine.
Southern California regionalni železniški organ odredil prvo serijo 20 lokomotiv v juniju 2013, ki ga je ameriški $ 52m donacije iz South Coast District vodenja kakovosti zraka podpira. Lani je odredila nadaljnjih devet pomočjo državne dotacije za 41 $ · 2m, dodeljen v okviru tranzitnega & Intercity Rail Capital Program iz sklada za Greenhouse Gas Reduction.
Načrt flota Metrolink se predvideva do 40 lokomotiv na skupni strošek približno $ 280m, s preostalimi možnostmi, ki se izvajajo, ko bodo na voljo finančna sredstva. V septembru SCAQMD svet odobril nadaljnjo $ 22 · 8m štipendijo za Metrolink, z določbo za drugo $ 36m v prihodnosti.
F125s bo opremljena za enkratni ali večkratni operaciji na primestne ali medmestnih storitev. Metrolink načrtuje, da jih razporedi s svojimi Hyundai Rotem zgrajenih dvonadstropne avtobuse. Prve lokomotive naj bi šle storitev prihodkov proti koncu letošnjega leta, z dodatnim devet treba dostaviti do konca leta 2017.