torek, 30. avgust 2011

V šolo ali službo- VLAK



Bodite hitrejši in varčnejši od soseda v avtomobilu - potujte z vlakom! V šolo ali službo najugodneje potujete z abonentsko vozovnico. Izberite si vozovnico »po vaši meri«.

Dijaki, vajenci in študentje lahko na naši spletni strani izpolnete elektronsko vlogo za subvencionirano šolsko vozovnico.

Brezkontaktna čip kartica

  • Je v obliki PVC kartice z vgrajenim čipom, v katerem so shranjeni podatki o imetniku in veljavnosti vozovnice.
  • ob prvem nakupu abonentske vozovnice uporabnik kupi čip kartico in abonentsko vozovnico.
  • Nakup čip kartice brez vozovnice ni mogoč.
  • Čip kartica velja za nakup mesečne, polletne oziroma letne vozovnice. Veljavnost čip kartice je neomejena, razen za šolske abonentske vozovnice, pri katerih je potrebno vsako leto njeno veljavnost podaljšati z ustreznim potrdilom o šolanju.
  • Po zaključku uporabe lahko imetnik, ob predložitvi osebnega dokumenta, vrne nepoškodovano čip kartico in zanjo prejme povrnjen del kupnine.
  • Čip kartico je mogoče brezplačno zamenjati, če je okvarjen čip (okvara na zapisu). Zanjo se izda duplikat. Ni pa mogoče brezplačno zamenjati poškodovane čip kartice, na kateri so vidne fizične poškodbe (lom, prerez, ipd.). Če je čip kartica poškodovana, mora/lahko uporabnik kupi novo.
  • Čip kartica ni opremljena s fotografijo in velja samo z osebnim dokumentom s fotografijo (osebna izkaznica, dijaška izkaznica, študentska izkaznica, ipd.), ki ga mora potnik na zahtevo vlakospremnega osebja predloži na vpogled. Če se potnik na zahtevo vlakospremnega osebja ne identificira z osebnim dokumentom, se smatra kot potnik brez vozovnice. Zloraba se obravnava po točki 420 ST 700.01 točke 7.1/b Potniške tarife ST 700.04 (dodatek 40,00 EUR).