ponedeljek, 29. avgust 2011

Slovenske železnice kot holding iščejo novega direktorja




S preoblikovanjem zdaj enovitih železnic v holding namreč samodejno preneha mandat zdajšnjemu generalnemu direktorju Goranu Brankoviču.
Preoblikovane Slovenske železnice bo vodila tričlanska uprava - generalni direktor in dva člana poslovodstva - oziroma štiričlanska, če bodo izpolnjeni pogoji za imenovanje delavskega direktorja.
Razpis za novo vodstvo ni bil objavljen, nadzorni svet se je namreč pod vodstvom Igorja Zajca odločil primernega kandidata poiskati s kadrovskimi agencijami.
Nekaj razgovorov že opravljenihPosebna kadrovska komisija nadzornega sveta je že opravila razgovore z nekaj kandidati, določena imena za generalnega direktorja holdinga pa so tudi že zaokrožila v javnosti.
Železnice sicer trenutno vodi Goran Brankovič, ki je na čelu družbe slabi dve leti. Novi generalni direktor Slovenskih železnic bo imenovan s 1. septembrom, ko naj bi zaživela tudi holdinška organiziranost - Slovenske železnice kot obvladujoča družba ter tri odvisne družbe: Infrastruktura, Potniški promet in Tovorni promet, ki se jim bodo pridružile že obstoječe odvisne družbe. Skladno z zakonom o Slovenskih železnicah se mora družba v holding preoblikovati do 11. septembra.
Nadzorni svet se bo seznanil tudi s poslovanjem Slovenskih železnic, z informacijo o škodi, ki jo je povzročila nedavna stavka žerjavistov v Luki Koper, z informacijo o gradnji Emonike in o ustanavljanju podjetja Cargo 10.