petek, 18. oktober 2024

[AT-ELL] ELL zagotavlja 250 milijonov EUR financiranja za razširitev svoje flote Vectron

 15. oktobra 2024 je European Locomotive Leasing uspešno zaključil krog financiranja v višini 250 milijonov EUR v obliki Senior Secured CAPEX revolving kredita v sedmih letih. To financiranje bo podprlo nadaljnjo rast flote ELL, ki se bo razširila na več kot 300 lokomotiv Siemens Vectron. ELL bo še utrdil svoj vodilni položaj na trgu kot lastnik največje flote vozil Vectron.



Izvršni direktor ELL Christian Kern je izrazil zadovoljstvo: "Izdaja je bila štirikrat presežena, kljub le omejenemu številu bank, ki so bile povabljene k sodelovanju. To potrjuje zaupanje vlagateljev v robusten poslovni model ELL. Uspelo nam je zagotoviti nadpovprečno uspešnost v zahtevno okolje!"

ELL zdaj pri svojem financiranju sodeluje dvanajst bank. S tem krogom sta bili v obstoječi bančni sindikat sprejeti dve dodatni banki. Podjetje ELL je bilo ustanovljeno leta 2013 in deluje od leta 2014 – prva lokomotiva je bila dostavljena junija 2014 in takoj oddana v najem. Lastnika ELL sta AXA in Predica/Crédit Agricole, Christian Kern pa je izvršni direktor ELL od septembra 2022. Podjetje ima trenutno podružnice na Dunaju, v Gräfelfingu pri Münchnu in v Poznanu na Poljskem.