nedelja, 12. november 2017

[ HRV - TŽV Gredelj ] Industrija oskrbe z železnicami

Hrvaški lokomotiv in proizvajalec železniškega voznega parka TŽV Gredelj je pozval potencialne investitorje ali strateške partnerje, da izrazijo zanimanje za podporo dokapitalizaciji, da bi zagotovili nadaljevanje poslovnih aktivnosti. Zadnji rok je 15. december.
Foto; Toma Bačič
Titagarh Wagons Ltd in MerMec sta sklenili memorandum o soglasju za ustanovitev skupnega podjetja, ki je v skupni lasti, ki bi razvila in izdelala stroškovno učinkovito diagnostično tehnologijo za signalizacijske in varnostne sisteme Indijskih železnic.
Proizvajalec kompozitov za vesoljsko, pomorsko in motociklistično industrijo Cecence je zagotovil 500.000 GBP naložb iz nacionalnega sklada za financiranje rasti železniškega prometa v Birminghamu, ki bo podpiral načrte za vstop v železniški sektor, razširitev tovarne v Hampshireju in zaposlovanje do 10 osebja. Družba je dejala, da proces vročega stiskanja zmanjša proizvodne čase od 2 h do 17 min in se lahko uporablja v železniških aplikacijah, vključno s tlemi, postajami za rampe in vlaknimi sedeži.
Podjetja za zagon imajo priložnost, da s partnerjem Beyond1435 izvedejo in preizkusijo pametno mestno, transportno in logistično tehnologijo z enim ali več industrijskimi partnerji, ki združuje skupino ALBA, Bombardier Transportation, Deutsche Bahn, Siemens, švicarske zvezne železnice in TUI Skupina. Beyond1435 ponuja zagon profesionalnim mentorstvom in dostopom do globalnega omrežja, modelov in podatkov za podporo uvedbe pilotnih projektov.
Penteon Corp in hiSky sta napovedala partnerstvo, da skupaj zagotovita satelitsko povezljivost za aplikacije daljinskega zaznavanja in sledenja premoženjem. "Penteon in hiSky so idealno pozicionirani na svetovni ravni za uvedbo namenske, zasebne satelitske mreže za vse prevoznike in železniške prevoznike," pravi Shahar Kravitz, izvršni direktor podjetja hiSky. "Z uporabo Penteonovega zasebnega podjetniškega omrežja LTE A / 5G in LPWAN ter povečevanjem z edinstvenimi platformami za zaznavanje prometa, ki temeljijo na mobilnih satelitskih terminalih podjetja hiSky, je sedaj na železniškem in transportnem operaterju mogoče ponuditi prilagojene brezžične omrežne storitve na svetovni ravni, po stroškovno učinkovitih cenah. "
Izraelsko podjetje Rail Vision bo preučilo možnost uvrstitve delnic na NASDAQ. Podjetje Rail Vision, ki je bilo ustanovljeno januarja 2015, razvija sistem za obdelavo slik, katerega namen je hitro opozoriti strojevodje do ovir na progi do 1500 metrov naprej, v vseh vremenskih in svetlobnih pogojih.
Po razpisu je švicarska zvezna železnica od 1. januarja podelila novo koncesijo APG | SGA za nadaljnje upravljanje oglasnih prostorov 10 let.