sreda, 25. oktober 2017

[ Malezija ] Koncepti hitre železniške postaje, ki jih navdihujejo kulture, ljudje in identiteta

MALAZIJA: Koncepti arhitekturnega načrtovanja za postaje na malezijskem delu prihodnjega Kuala Lumpurja - linijo za visoke hitrosti v Singapurju so bili predstavljeni na dogodku MyStations - Transforming Malaysia 17. oktobra.

Nosilec projekta MyHSR Corp je dejal, da so bili modeli "navdihnjeni dinamičnosti kulture, ljudi in identitete" držav ob poti, pri čemer je sedem postaj "odraz edinstvenosti vsakega mesta".
Predsednik vlade Najib Razak je dejal, da so bili v vsakem od oblik "poskrbeli za dinamičen odraz bogate dediščine in kulturne raznolikosti naše države", hkrati pa dokazali zavezanost k "naprednemu, inovativnemu in integriranemu" tranzitno usmerjenemu razvoju.
Bandar Malezija: MyGateway
Konvencija Kuala Lumpur je navdihnjena od sotočja rek Gombak in Klang, namenjena prehodu v Malezijo, ki ponuja povezave z mestnim prometom, železniškim prevozom in letališkimi storitvami.
Bangi-Putrajaya: Moji ljudje
Zasnova je navdihnjena z arhitekturo mošejev in "predvideva želje Malezije kot progresivnega naroda, ki ga artikulirajo usmerjene oboke, ki stojijo združeni".
Seremban: MyVision
V parku v malezijski dolini Vizije oblikovanje združuje zeleno lepoto, futuristični razvoj in navdih iz palače Sri Menanti.
Melaka: MyHeritage
Zasnova temelji na jadrih, navdihnjenih s koreninami Melake kot pristanišča in Malacke ožine.
Muar: MyFuture
Oblikovanje je navdihnilo rehalski počitek, ki se uporablja pri recitiranju Kur'ana, ki simbolizira akademske in politične voditelje, ki so živeli v središču izobraževanja.
Batu Pahat: MyCulture
Postaja je navdihnjena s plesom Kuda Kepang, ki ga spremljajo tradicionalni glasbeni inštrumenti, redna prireditev ob Johorovih praznovanjih.
Iskandar Puteri: MyEncounter
Zadnja postaja pred mejnim prehodom, ki jo navdihuje rokovanje, označuje kraj srečanja med ljudmi in kulturo.