ponedeljek, 23. oktober 2017

[ NL - NS ] Predstavila se je CAF Sprinter Nova generacija EMU

NIZOZEMSKA: Prva štirih avtomobilov CAF Sprinter, električna večnamenska enota za NS, je bila predstavljena v NedTrainovem skladišču Zaanstraat v Amsterdamu 19. oktobra.

V letu 2014 je NS izbral CAF za naročilo 68 vozil s tri avtomobile in 50 štirih avtomobilov iz družine Cive. Intenzivni preizkusni program je načrtovan, preden EMU vstopijo v službo od jeseni 2018. Na začetku bodo razporejeni na progah od Den Haaga do Leidna, Amsterdama, letališča Schiphol in Zwolle ter od Zwollea do Utrechta, Groningena in Leeuwardena.
Notranjost je namenjena odprtemu in sodobnemu videzu, s steklenimi predelnimi stenami med prvim razredom z rdečimi sedeži in z drugim sedežem z modrimi sedeži. Obstaja večnamensko območje za kolesa in invalidske vozičke, z nivoji vkrcanja in zložljivimi stopnicami na vseh vratih.
Objekti za potnike vključujejo wi-fi, 220 V in USB vtičnice in posode za ločevanje odpadkov. Po kritikiranju prejšnje generacije Sprinter Light Train, ki je bila naročena brez sanitarij, imajo enote CAF opremljene sanitarne prostore z bioreaktorji.