ponedeljek, 11. april 2016

[ UK - BR ] Hitachi oddano TransPennine Express naročilo multiple-enote

UK: Najprej TransPennine Express Ltd je dobil Hitachi Rail Evropo in leasing družba Angel Trains pogodbo za dobavo 19 pet-car AT300 elektro-dizelskih več enot za uporabo na franšize TransPennine Express v severni Angliji, od decembra 2019.




Pogodba je bila objavljena 31. marca, dan pred novim TransPennine Express franšize začne. FirstGroup dejal AT300 bi "med najbolj naprednimi medmestnih vlakov v Veliki Britaniji", in "popolnoma preoblikovati izkušnje z vlakom potovanje na severu".

AT300 vlak bo "tesno povezana" z razreda 800 elektro-dizelske garniture dobavlja v okviru Oddelka za Intercity Express program prevoza, vendar za spopadanje z vzponi na TransPennine omrežja bodo izkoristili večjo operacijski motor moči, in biti opremljeni s večji rezervoarji za gorivo in zavorni upori.

Imeli bodo storitve hitrost 200 km / h, ampak s sposobnostjo za vožnjo pri 225 km / h, ki je predmet ustrezne infrastrukture.

FirstGroup dejal "moderno notranjost in prostorno sedežno" bi prinesel znatne izboljšave v udobju v primerjavi s sedanjim TransPennine Express flote. V AT300s bodo ponudili "brezplačno, hitro in neomejen wi-fi", zabavne strežnikov za pretakanje filmov in televizijskih oddaj, vtičnice na vsakem sedežu in na krovu gostinskih objektov, ki omogočajo zagotavljanje tople in hladne hrane.

Začetne vozila se napaja iz Kasado tovarne Hitachi na Japonskem, ampak večina bo sestavljeno v tovarni britanskega podjetja v Newton Aycliffe.

Po pogodbi o polnem obratovanju bo Hitachi odgovoren za težke vzdrževanje, čiščenje in hlevu na svojih Doncaster Carr in Edinburgh Craigentinny vzdrževalnih centrih, medtem ko se bo čez noč stranskih in stranskih servisiranje izvajajo na Liverpool Edge Hill, Newcastle Heaton in York depojih.

"S podpisom te pogodbe je prvi pomemben korak za novo franšizo", je dejal TransPennine Express poslovodni direktor imenuje Leo Goodwin. "Te čisto nov state-of-the-art Hitachi vlaki bo privedlo do znatnega izboljšanja sedežev, zmogljivosti in zagotavljajo bolj zanesljivo in učinkovito storitev". Dejal je 200 km / h, delovna hitrost bi "zmanjšali čas potovanja v našem omrežju, s čimer se naša velika mesta in mesta na severu bližje skupaj".

Nova franšizna potrebno naročanje skupno 44 novih vlakov, in TransPennine Express pričakuje, da bo dokončno ločeno ponudbo za preostali 25 vlakov "kmalu" z dostavo predvidena za pomlad 2018. Te naj bi bile električne vlakovne predvsem za uporabo na Anglo -Scottish poti preko Main Line West Coast.

TPE bo ohranila tudi približno polovico svojih trenutnih Siemens Desiro razreda 185 dizelskih več enotah, ki bo narejena £ 20m + prenovo programa, vključno z izboljšavami prvi in ​​standardni razred, izboljšano catering, vgradnjo sodobnih informacijskih stranka sistemov in brezplačen wi-fi in zabavne strežnikov.