četrtek, 10. februar 2011

Z vlakom na informativne dneve in v ekspres informativni disko



Z vlakom na informativne dneve potuje vsako leto več mladih. Na Slovenskih železnicah bomo zato na oba informativna dneva pripravili podaljšane garniture rednih vlakov in tudi dva dodatna vlaka. V Ljubljani pa bo za živahno dobrodošlico mladim poskrbel ekspres informativni disko.

V petek, 11. februarja, in v soboto, 12. februarja, bodo vsi jutranji vlaki proti Ljubljani, prav tako pa tudi tisti, ki se bodo popoldne vračali iz nje, vozili s povečanim številom potniških garnitur oziroma z dodatnimi vagoni. V petek, 11. februarja, bosta poleg rednih vlakov vozila tudi dva dodatna vlaka. Prvi bo odpeljal iz Celja ob 7.08 in pripeljal v Ljubljano ob 8.28, drugi pa bo iz Litije odpeljal ob 7.50 in v Ljubljano pripeljal ob 8.21. Oba bosta ustavljala tudi na vseh večjih vmesnih postajah. V soboto, 12. februarja, bodo vozili podaljšani vlaki v obe smeri od Murske Sobote do Ljubljane, od Kopra do Ljubljane in iz Nove Gorice do Ljubljane s prestopanjem na Jesenicah. Zaradi pričakovane gneče vam priporočamo nakup vozovnic v predprodaji. Na vlaku ICS je obvezna rezervacija sedeža.

Dobrodošli v ekspres informativnem disku

Za dobrodošlico ob prihodu v Ljubljano bomo na postaji, v podhodu, pripravili krajši zabavni program z glasbo in plesom. Hkrati bodo mladi lahko dobili številne uporabne informacije. Za zabavo bodo poskrbeli DJ Collegium, MC Colegium, GO GO plesalke Atlantis, ZaVarovanjeVzajemna in plesalci SŽ-Ej!KArtica. Na pultih pa bomo skupaj s ŠOU Ljubljana mladim postregli informacije o tem, kako do šol, do najcenejših vozovnic in podobno.

Zavarovalnica Vzajemna bo na nekaterih železniški postajah mlade presenetila s študentskih zajtrkom. Od četrtka, 10. februarja, do sobote, 12. februarja, bo delovala tudi brezplačna številka Klicnega centra Vzajemna, 080 20 60, na kateri bodo na voljo informacije o dostopu do šol v Ljubljani.

Vse podrobnejše informacije so na razpolago:

· na potniških blagajnah železniških postaj,

· v Infocentrih Ljubljana in Celje,

· v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. 01/29 13 332,

· po e-pošti potnik.info@slo-zeleznice.si

Vsem mladim želimo prijetno potovanje in veliko uspeha!