sreda, 16. februar 2011

Vlak nesreče na glavni postaji


Le nekaj sto metrov stran od glavne železniške postaje v Trier v torek zvečer, nagibno tehniko, tipa "Cisalpino Duo" iztirila. nesreča zgodila okoli 21 ure in sprožila veliko razporeditev policije in gasilcev. Nihče ni bil poškodovan, vendar poškodbe na vozilu, je verjetno veliki. Očitno povozil voznik pri manevriranju vlak buffer. Strokovnjaki iz zvezne policije so se začele preiskave vzroka nesreče. Začasno blokiran železniške proge v smeri bi lahko Saarbrücken inLuksemburgu sprosti v poznih večernih urah .

nesreča zgodila okoli 21 ure kasneje, kratek čas za klic v sili je prejela. velik kontingent policije, gasilcev in več reševalnih vozil so bili na mestu takoj. Vhod na vrt je bilo območje zaprte ulice, kot tudi za zaščito ceste. Pred 21,30 uro, policija pa je bilo spet jasno. Na srečo ni bilo poškodb na krovu vlaka.

Na kratko blokiral železniško progo na jugu je bila ponovno sprosti v tem času. Kot je dejal predstavnik železnice na zahtevo pozno v torek zvečer, bi se promet v smeri zgornje Mosel, Saarbrücken in Luksemburgu v sredo nemoteno tok. reševanje "Cisalpino", ki je pregnala več metrov na stranskem tiru, in samo v višini Schützenstraße ustavila, je treba vzeti nekaj časa.