sreda, 8. september 2021

[D-Railpool] Leasing družba Railpool kupim 20 lokomotiv Vectron MS

 Podjetje Railpool napovedala od Siemens mobilnosti od  20. Vectron MS multi-sistem lokomotive , ki se bo izvajal v več fazah z začetkom marca 2022. To je prvič, da Railpool dobili ta tip lokomotive iz nemškega proizvajalca železniških vozil, po railwaypro. com.



Lokomotive bodo začele obratovati na železniškem omrežju enajstih držav vzdolž vzhodnega koridorja, ki povezuje Nemčijo, Avstrijo, Poljsko, Hrvaško, Češko, Slovaško, Slovenijo, Madžarsko, Bolgarijo, Romunijo in Srbijo.

- Naše prve večsistemske lokomotive Vectron bodo strankam omogočale prevoz tovora in potnikov skozi 11 držav po vzhodnem koridorju. V kombinaciji s tradicionalno kakovostjo storitev bo Railpool tako ustvaril privlačno ponudbo za železniška podjetja, ki ustreza njihovim potrebam v tovornem in potniškem prometu po enem najpomembnejših železniških koridorjev v Evropi - je dejal Torsten Lehnert, izvršni direktor družbe Railpool

S to pridobitvijo namerava Railpool okrepiti svojo prisotnost, zlasti v vzhodni Evropi.

Lokomotive Vectron MS, ki jih je naročil Railpool, imajo največjo moč 6,4 megavata in največjo hitrost 200 km / h. Opremljeni so tudi s potrebnimi nacionalnimi sistemi in evropskim sistemom za nadzor vlakov (ETCS).

- Ponosni smo, da je družba Railpool prvič dodala floto večsistemskih lokomotiv Siemens Mobility Vectron MS v svoj vozni park. Za našo lokomotivo Vectron niso značilni samo zanesljivost in visoke zmogljivosti, temveč tudi lastnosti, ki idealno ustrezajo potrebam čezmejnega železniškega prometa v Evropi - poroča Siemens Mobility, poroča railpro.com. 

Railpool je eno vodilnih evropskih podjetij za najem železniških vozil. V začetku leta so sklenili partnerstvo s hrvaškim podjetjem Končar-Electric Vehicles in tako napovedali krepitev svoje prisotnosti tudi na Balkanu.