nedelja, 19. april 2020

[ŠVE-GreenCargo] Vlaki zagotavljajo hrano v švedskih supermarketih

EVROPA: Da bi zagotovili dobavo na Švedsko med pandemijo koronavirusa, prehrambna veriga ICA prevaža blago z železniškimi storitvami, ki jih Green Cargo običajno uporablja za Volvo Group.
Vlaki vozijo za prevoz blaga iz Švedske v tovarno Volvo v Belgiji. V zadnjih šestih letih je švedsko logistično podjetje Scanlog s prevozom tovora, kot je hrana za ICA, uporabljalo severno nogo.

Storitev ni zaživela, ker je marca zaradi pandemije ustavil proizvodnjo v tovarni Gent, toda ICA, Volvo, Scanlog in Green Cargo so se dogovorili, da bodo znova začeli obratovati od velikonočne dobe, čeprav trenutno ni prometa na jugu.
Dva vlaka z 19 vagoni lahko vsak teden prevažata 80 tovornjakov tovornjakov iz Genta do skladišč ICA, kar zmanjša tveganje za pomanjkanje med pandemijo in ublaži morebitni vpliv primanjkljaja strojevodje zaradi bolezni.
„Zmanjšani izvozni tokovi zmanjšujejo dostopnost zmogljivosti tovornjakov za tovor na severu“, je dejal izvršni direktor podjetja Scanlog Mattias Ljungberg 9. aprila. . Sposobnost zagotavljanja prevoza večje količine živil po železnici je hkrati razveseljivo in precej pomembno.
"Ponosen sem na to, kako hitro smo lahko sodelovali in našli rešitev, da bi zagotovili, da pomembno blago doseže svoje prejemnike tako na nacionalni kot mednarodni ravni," je dejal izvršni direktor Green Cargo Ted Söderholm. „Železnica je ključna družbena funkcija tudi v normalnih razmerah in trenutno stanje resnično poudarja, kako pomembne so stalne železniške pošiljke za vse blago in industrijske dobavne verige po vsej Evropi.“