četrtek, 23. april 2020

[ROMUNIJA] Železniška povezava letališča București

ROMUNIJA: Gradnja železniške povezave za oskrbo mednarodnega letališča Henri Coandă v Bucureștiju močno napreduje, je povedala državna sekretarka za promet Ionel Irinel Scrioșteanu.

Začela so se dela na postavitvi strehe nove postaje ob letališču Terminal 1, poročal je 15. aprila, kljub vladni odločitvi, da v nujnih časih države koronavirus podaljša za nadaljnjih 30 dni, vsaj do 16. maja.
Železniška povezava bo po Scrioșteanu prispevala k zmanjšanju količine avtomobilskega prometa v Bucureștiju in na severnem delu Ilfov regije.
Dvočrkovni odsek dolžine 95 km od obstoječe glavne proge București - Urziceni CFC gradi konzorcij Arcada, ISPCF in DB Engineering & Consulting v skladu s pogodbo o načrtovanju in gradnji 398 milijonov lejev, ki je bila podeljena junija 2019.
Vključno z 1,5 km viaduktom nad nacionalno cesto DN1 in 150 m dolgo ploščadjo na letališki postaji bo predvidoma trajalo 14 mesecev.
Medtem ko gradnja postaje dobro napreduje, so dela na osrednjem delu podružnice decembra 2019 prekinili po odločitvi pritožbenega sodišča zaradi pritožb bližnjega hotela v zvezi z vsiljivimi gradnjami in gradbenimi vrtalnimi deli.
Ministrstvo je konec februarja sporočilo, da želi podpisati protokol s prizadetimi stranmi, ki bo omogočil nadaljevanje gradnje tega odseka.