torek, 28. april 2020

[Berlin -INNO 2020 ] VELIKE SEJEM za InnoTrains 2020 je preloženo bo Aprila 2021 !

INNOTRANS: Prestavljeni sejem železnic in prometa InnoTrans bo zdaj potekal od 27. do 30. aprila 2021, je potrdil organizator Messe Berlin.

InnoTrans 2020 naj bi bil prvotno izveden septembra 2020, vendar je bilo treba največji svetovni dogodek na železniški industriji prestaviti, potem ko je berlinski senat v okviru svojih ukrepov za koronavirus v mestu prepovedal velike prireditve.
Po prestavljenem dogodku aprila 2021 Messe Berlin pravi, da se bo InnoTrans vrnil v prvotni vzorec, da bo potekal v enajstih letih. Naslednji dogodek bi se torej odvil septembra 2022 po načrtih.
"Zdravje in varnost razstavljavcev, trgovskih obiskovalcev in vseh zaposlenih na sejmu imata največjo prednost," je povedal direktor InnoTransa Kerstin Schulz. „Želeli bi izkoristiti to priložnost, da se zahvalimo našim razstavljavcem za sodelovanje in zvestobo.“
Pozdravljeni z napovedjo je glavni direktor nemškega združenja železniške industrije VDB dr. Ben Möbius dejal, da je bila preložitev sejma "boleča, a povsem pravilna odločitev". Napovedal je, da bo revidirani datum „ustvaril nove perspektive za ponovni začetek gospodarstva“ in dodal, da bodo „podnebju prijazna mobilnost, digitalna mobilnost in mobilnost v omrežju ostali osrednji izzivi tudi po krizi. Uresničevanje čiste mobilnosti prihodnosti skupaj s partnerji po vsem svetu ostaja naše poslanstvo in prav to bo InnoTrans 2021. "