četrtek, 2. april 2020

[FRA-La Region] Region Auvergne-Rhône Alpes naroča novi primestni vlak

FRANCIJA: V imenu Region Auvergne-Rhône Alpes je SNCF podelil podjetje Bombardier Transportation trdno naročilo za dobavo 19 regio 2N dvonadstropnih EMU s skupno 114 avtomobili.



Sredi leta 2023 naj bi začeli služiti na progah Lyon - Mâcon in Lyon - Valence.

83 m dolgi EMU bodo imeli 385 sedežev in šest kolesarskih mest, ki bodo ustrezali zahtevam EU za interoperabilnost in dostopnost. Opremljeni bodo z CCTV in na krovu wi-fi.

Naročilo je vredno 176 milijonov evrov, vključno s „stopnjevanjem cen na podlagi ocene najboljše vere predpostavk“. Naročilo je bilo dano v okvirni sporazum iz leta 2010, ki zajema 860 enot, v katerem je doslej 10 regij naročilo skupno 428 vlakovnih enot Omneo in Regio 2N. Z zadnjim naročilom bo vozni park Regio 2N Region Auvergne-Rhône-Alpes do 59 enot.

"Regio 2N je dvokapni vlak z visoko zmogljivostjo, ki združuje zmogljivost, udobje in dostopnost", je ob razglasitvi naročila 30. marca dejal Laurent Bouyer, predsednik družbe Bombardier Transportation France, "Izkazala se je vredna in popolna prilagojena potrebam regionalnih in obrobnih prog Region Auvergne-Rhône Alpes, ki so po Ile-de-France-u nacionalno železniško omrežje najbolj obremenjene.