sreda, 15. april 2020

[Arriva-CZ] Vlaki Arriva v regiji Zlín začenjajo obarvati modro

Vlaki Arriva so danes začeli obratovati prvo od desetih enot Alstom Coradia Lint, ki se je spremenilo v korporativne barve večnacionalnega prevoznika. Vsi vlaki v modri barvi naj bi vozili tekom meseca.

„ To je prva barva v naših barvah. Postopoma bodo preostale enote postale modre in načrtujemo, da nadaljujemo takoj po veliki noči, vedno po dve Lint na teden, "je dejal tiskovni predstavnik Arrive Jan Holub. Arriva v regiji vozi s skupno desetimi enotami, ki so prvotno potovale v Nemčijo za Transdev.
To je nalepka, vključno z logotipom regije Zlín. Arriva se je na začetku svojega delovanja soočala tudi s kritikami, da vlaki z napisi z območja Pardubice vozijo v Zlín. To so bili vlaki, ki naj bi prvotno vozili na progi Ústí nad Orlicí - Mlýnický Dvůr, kjer je prevoz prevzel Leo Express Tenders.
Enote Alstom Coradia Lint so zakupljene za celotno trajanje pogodbe od Leo Express. V regiji Zlín so še starejše enote serije 845. Tudi v njihovem primeru je prišlo do spremembe: od srede v regiji niso več v prvotni barvi do Deutsche Bahna, ampak le posodobljene. Jeseni letos jih bodo zamenjale novejše enote Stadler GTW. Prvi prevoznik je ta teden pripeljal na Češko .