torek, 19. september 2023

[PL-TRAKO] Vozni park na TRAKO 2023

 Sejem TRAKO se prične jutri (19. septembra), danes pa si lahko ogledate, katera vozila se predstavljajo na letošnji zunanji razstavi. Tu so Pesa, Newag, Siemens, Stadler, FPS in številni drugi proizvajalci. Vabimo vas, da si ogledate galerijo in obiščete našo stojnico št. 3 v hali C.



Letos se je sejemski teden odprl v nedeljo z vožnjo nove vodikove ranžirne lokomotive Pesa v Hel . To enoto je že kupil Orlen in jo bodo uporabljali v tovarni v Płocku, izvajala pa bo tudi testne vožnje po celotnem sejmu. Poleg tega si bomo ogledali tudi tramvaje, ki jih proizvajajo v Bydgoszczu. TP: Kakšne tramvaje bomo videli na letošnjem Traku? Newag bo v Gdansku pokazal prvo poljsko večsistemsko lokomotivo, ki lahko vozi s hitrostjo 200 km/h. Novega Griffina lahko občudujemo v posebni poslikavi za PKP Intercity. Prevoznik pa pokaže številne posodobljene vagone. RK: Premiera večsistemskega Griffina pri 200 km/h na Traku 2023

Vendar niti Pesa niti Newag ali FPS letos ne prikazujejo novih garnitur vlakov. Videli bomo Flirt, ki ga je Stadler produciral za Srbske železnice . Tudi ta proizvajalec se je odločil razstaviti en tramvaj. Siemens bo na Poljskem prvič pokazal regionalni vlak Mireo za nemške železnice in lokomotivo Vectron MS za Cargounit .

Na zunanjih tirih bomo videli tudi ranžirne lokomotive CZ Loko in FPS ter številne tirne delovne stroje, tudi tiste, namenjene PKP PLK in Budimexu . Na voljo bodo tudi različni tipi tovornih vagonov.

Najpomembneje pa je, da boste v hali C, na stojnici št.3, lahko srečali uredništvo Rynek Kolejowy. Vabimo vas!